La Setmana Santa es tanca amb l’entrada de 60.000 vehicles i el sector turístic salvant els mobles

Les reserves de darrera hora han permès als apartaments i als hotels recuperar una part de les cancel·lacions que havien sofert a causa de les condicions de la neu a les estacions

Cues d'entrada al Principat aquesta Setmana Santa.
Cues d'entrada al Principat aquesta Setmana Santa. Altaveu

La Setmana Santa s’ha tancat aquest dilluns complint les previsions que s’havien fet des de Mobilitat pel que fa a l’arribada de turistes. Fins aquest migdia, havien entrat al país 60.000 turismes, xifra que es troba dins les expectatives marcades. Pel que fa al sector turístic, el balanç encara està pendent de fer, però queda clar que la situació de les pistes s’ha pogut mig trampejar. Per exemple, les reserves de darrera hora han ajudat a recuperar part de les cancel·lacions prèvies.

Pel que fa al trànsit, Mobilitat preveu que es tancaran els dies festius superant els 60.000 vehicles entrats al país. Es tractaria, doncs, d’una dada lleugerament superior als 58.000 que s’havien previst. Aquesta barrera, de fet, s’ha trencat aquest migdia.

Des de l’Agència es valora positivament el fet que, malgrat aquest volum de trànsit, la xarxa viària ho ha pogut assumir sense excessives complicacions, més enllà de cues en algun moment que, però, no són especialment destacables. Bon exemple és aquest dilluns, on tret d’alguna retenció pel matí, la jornada ha estat relativament tranquil·la per ser un Dilluns de Pasqua.

Cues d'entrada al Principat aquesta Setmana Santa.

Relacionat

Mobilitat espera l’entrada de 58.000 vehicles per Setmana Santa

L’únic moment complicat que s’ha registrat va ser diumenge a la tarda a la frontera amb França. Aquí s’admet que es va errar el càlcul. S’esperaven uns 3.000 vehicles i la xifra es va doblar, fer que va generar les cues més importants de tots els dies de Setmana Santa. Es creu que un dels motius és el fet que molt visitant no necessàriament francès sinó més aviat provinent del Pirineu Oriental va voler aprofitar que les andorranes eren de les poques estacions encara obertes a la regió.

L’afluència de gent s’ha deixat notar als establiments turístics. És el cas del sector dels apartaments, que afrontava la setmana amb preocupació per les cancel·lacions anticipades. Justament, s’atribuïen a les condicions de les pistes. El president de l’Associació d’Empreses d’Allotjament Turístic (AEAT), Álex Ruiz, ha explicat que “dos o tres dies abans la gent s’ha animat una mica, persones que no venen necessàriament a esquiar”. Així, s’ha aconseguit pujar les dades entre un 5% i un 10%, amb comparació a les reserves del 60% que es tenia.

Estat de les pistes a Soldeu

Relacionat

Allau de cancel·lacions als allotjaments turístics de cara a Setmana Santa per l'estat de les pistes

Malgrat tot, això fa que la dada quedi encara per sota de la que es tenia abans de les cancel·lacions, que era del 80%. “Ens queda un regust agredolç”, ha apuntat Ruiz. En certa forma, s’ha espatllat el final de temporada. “Anava per matrícula d’honor... i ens hem quedat en un excel·lent”, ha indicat.

El sector és conscient que ara arriba una època fluixa. “Entre setmana no farem gran cosa i potser una mica dissabtes i diumenges”, recorda. Per això, moltes empreses aprofitaran per “fer tasques de manteniment de cara a l’estiu”.

Pel que fa als hotels, fonts del sector consultades es mostren relativament satisfetes. Posen en relleu que les condicions no eren les millors, sobretot pel que fa a l’absència de neu, que havia provocat algunes anul·lacions. Al final, però, “s’ha aguantat bé” i, en molts casos, l’ocupació ha quedat per sobre el que s’esperava. Això sí, ha fet falta reduir lleugerament el preu.

Comentaris (4)

Trending