Allau de cancel·lacions als allotjaments turístics de cara a Setmana Santa per l'estat de les pistes

Les altes temperatures i la qualitat de l'anomentat or blanc en algunes pistes fa que els turistes s'ho repensin a l'hora de passar les seves vacances al Principat

Estat de les pistes a Soldeu
Estat de les pistes a Soldeu

Les elevades temperatures han provocat que el paisatge a les pistes d’esquí no sigui el desitjable aquest final de març. I això ho estan notant els establiments turístics en les reserves de cara a la Setmana Santa. El president de l’Associació d’Empreses d’Allotjaments Turístics, Àlex Ruiz, ha expressat la preocupació que viuen aquesta situació i l’elevat nombre de cancel·lacions que estan rebent aquests dies.

La darrera cita de la temporada d’hivern sembla que no serà com desitjava el sector turístic. La manca de neu en algunes de les pistes dels dominis esquiables està provocant que els possibles turistes canviïn d’opinió i en lloc de venir a Andorra prefereixin una destinació de platja, tenint en compte les altes temperatures per l’època de l’any. Una situació que està afectant i molt als allotjaments turístics.

El president de l’entitat que engloba les empreses del sector, Àlex Ruiz, ha explicat a l’Altaveu que “la manca de neu està provocant que tinguem moltes cancel·lacions i això ens preocupa molt”. Afegeix que “fa vuit dies que tenim moltes cancel·lacions”. L’empresari posa en relleu que “aquesta temporada d’hivern podria haver estat fantàstica i, tot apunta que no ho serà perquè estem anant cap enrere com els crancs”.

Una imatge del Forn de Canillo aquesta tarda.

Relacionat

Les altes temperatures deixen en l’aire l’esquí de Setmana Santa

Un altre factor que també pot jugar en contra, segons Ruiz, és el preu del frofet, tenint en compte la qualitat de la neu. “Molta gent troba car pagar segons quina quantitat, tenint en compte que fins a mig matí es pot esquiar més o menys bé, però cap al migdia la superfície comença a canviar”, ha puntualitzat. Ara mateix, té el dubte les pistes que podrà tenir obertes Grandvalira fins a final de temporada. Per la seva part, des de la Unió Hotelera no han facilitat encara xifres de previsions per aquests dies festius.

Les previsions meteorològiques de cara als pròxims dies apunten, a un canvi de temps a partir de diumenge amb un descens de temperatures i precipitacions amb forma de neu a partir dels 1.800 metres. De cara a la setmana vinent, la neu podria caure a partir dels 1.300 metres, de cara a dilluns, mentre que de cara a finals de mes la cota tornaria a pujar.

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending