Mobilitat espera l’entrada de 58.000 vehicles per Setmana Santa

Les previsions són inferiors als més de 65.000 que ven venir el mateix període de l'any passat, dels quals es preveu que la gran majoria entrin per la frontera hispanoandorrana

Cues d'entrada al Principat aquesta Setmana Santa.
Cues d'entrada al Principat aquesta Setmana Santa. Altaveu

El departament de Mobilitat calcula que entraran per les dues fronteres aquests dies festius de Setmana Santa 58.000 vehicles, dels quals 39.000 per la hispanoandorrana i 19.000 per la del Baladrà. Des d’aquest dijous i fins dilluns estarà operatiu el dispositiu especial de trànsit i es preveu que demà al matí ja hi hagi les primeres retencions d’entrada, mentre que a la tarda seran de sortida.

Tot i que aquest any la Setmana Santa ha caigut una mica abans que la de l’any passat, les previsions d’entrada de vehicles són menors. Segons ha publicat Mobilitat a les xarxes socials, es calcula que entraran uns 58.000 vehicles, vers els més de 65.000 que van accedir el 2022. Cal tenir en compte que les altes temperatures per l’època de l’any fan que molta gent ja comenci a pensar en destinacions de platja i també s’ha de tenir present l’estat de la neu. El ministre portaveu en funcions, César Marquina, manifesta que “l’estat de les pistes hi pot tenir alguna cosa a veure, però no és un factor decisiu”.

A partir d’aquest dijous 6 d’abril es posa en marxa el dispositiu de trànsit que permetrà coordinar tots els efectius de seguretat. Entre les accions que es duran a terme hi haurà el doble carril de pujada a l’avinguda Francesc Cairat durant els matins, tal com es fa els dissabtes i períodes d’elevada afluència de visitants. Es preveu que del total d’entrades, 39.000 es produeixin per la frontera del riu Runer, mentre que 19.000 ho faran per la francoandorrana.

Tot i que aquesta tarda en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres es donarà tota la informació, es preveu que des de demà i fins diumenge hi hagi trànsit dens d’entrada des de les 9 a les 14 hores a la frontera sud, mentre que Dilluns de Pasqua les retencions seran de 17 a 20 hores. En el cas de l’entrada per la part francesa les complicacions d’entrada es preveuen entre demà i dissabte des de les 8 a les 13 hores. De sortida, els moments més complicats es preveuen a les tardes des de les 15 fins a les 21 hores.

 

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending