Les restriccions de la UE pel coronavirus impediran l’arribada de turistes russos o americans

L’organisme només permetrà creuar les seves fronteres exteriors a ciutadans provinents de quinze països i assimila als andorrans i residents als comunitaris

Comentaris

Afluència de visitants a l'eix comercial d'Andorra la Vella i Escaldes
Afluència de visitants a l'eix comercial d'Andorra la Vella i Escaldes Toni Solanelles

La Unió Europea ha obert aquest dimecres les seves fronteres exteriors, però d’una forma molt limitada. Únicament a quinze països, entre els quals no hi són ni els Estats Units ni Rússia. Per tant, això suposa que l’arribada de turistes d’aquest darrer Estat serà gairebé impossible durant la temporada d’estiu. Pel que fa als andorrans, l’organisme comunitari els assimila als ciutadans de qualsevol dels seus països membres.

Queda clar que l’origen dels turistes que, al llarg de les setmanes vinents, puguin arribar al Principat dependrà, i molt, de l’acord tancat per la UE. L’obertura de les fronteres exteriors de la comunitat queda, per ara, molt limitada. Des de fora de la Unió només es podrà viatjar des de quinze països. Entre ells, Sèrbia, Montenegro, Canadà, Japó o Austràlia. En canvi, ni els Estats Units ni Rússia.

La UE acceptaria l'arribada de ciutadans xinesos si Pequín accepta una mesura recíproca amb els europeus

Cal recordar que, tot i que en menor intensitat els darrers anys, el turisme provinent d’aquest darrer país era habitual, tant a l’hivern com a l’estiu. En aquesta darrera època, molts russos que feien vacances a la costa catalana aprofitaven per fer alguna escapada al Principat. Ni una ni l’altra cosa, almenys per ara, serà possible les setmanes vinents. La UE no es refia de la situació sanitària al seu país.

Pel que fa als andorrans, cap problema. Igual que els ciutadans d’altres petits Estats com Mònaco, San Marino i el Vaticà, la UE els assimila a residents de qualsevol país membre. Per tant, podran viatjar sense problemes per tota la comunitat.

La Unió també preveu la possibilitat que ciutadans xinesos puguin creuar les seves fronteres. Ara bé, això només serà possible si el govern de Pequín admet la reciprocitat de la mesura. En cas contrari, també es mantindrà el vet.

Etiquetes

Comentaris

Trending