Quinze mil tapes i vuit mil begudes al tast popular del Prat del Roure

Andorra Turisme fa un “balanç molt bo” de l’Andorra Taste però avisa que allò complicat serà mantenir el nivell en una segona edició que guardarà el format i que té com a objectiu internacionalitzar la gastronomia que es fa al Principat

Les darreres hores del Taste encara ha estat d'allò més concorregut.
Les darreres hores del Taste encara ha estat d'allò més concorregut. Toni Solanelles

Setanta a trenta. L’Andorra Taste, el certamen que pretén convertir el Principat en la capital de la cuina d’alta muntanya, està format per dues celebracions en una de sola. Un congrés de professionals i unes jornades populars. Per a Andorra Turisme, impulsora de l’esdeveniment, el que compta més és el primer enfocament, el dels tècnics, que he de contribuir al posicionament de marca. A fer conèixer Andorra arreu del món. Amb tot, el tastet popular al Prat del Roure ha tingut una requesta fenomenal. En dos dies i mig s’han servit quinze mil tapes i vuit mil begudes.

El director gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, ha fet un “balanç molt bo” del certamen i ha confirmat que la idea és mantenir el format per a les properes edicions. Jornada tècnica i popular, emplaçament al Prat del Roure i el mes de setembre com a data del calendari. Ara bé, Budzaku ha avisat que el repte a partir de la segona edició serà “mantenir el nivell”, que per al director de l’agència estatal de promoció turística és “més difícil” que posar en marxa el projecte. L’objectiu essencial de l’Andorra Taste és posar Andorra al mapa també des del punt de vista gastronòmic i ajudar a internacionalitzar els xefs que treballen al Principat.

La gespa del Prat del Roure s'ha omplert de consumidors del 'Taste'.

Relacionat

Torres Taste

La versió popular del certamen, la mostra gastronòmica per a la gent de peu, ha funcionat a les mil meravelles. I és un atractiu més per a la gent del país o els turistes despistats que no pas un reclam turístic. Però el que interessa de veritat a Andorra Turisme, més o menys així ho ha reconegut Budzaku, és el vessant professional. D’aquí que s’hagi mostrat altament satisfet que cuiners -“artistes, perquè creen”, ha recordat el gestor turístic- de primeríssim nivell mundial com Michel Bras o Ana Ros, o un dels millors restaurants del món com Disfruta, hagin estat presents a Andorra.

WhatsApp Image 2022 09 18 at 19.58.02
Betim Budzaku ha fet balanç visiblement satisfet.

De fet, ha dit Budzaku, “no esperàvem que Michel Bras vingués”. I la seva participació al certamen, que s’ha seguit via streaming en 25 països, hauria de contribuir a fer conèixer una mica més Andorra. De fet, és al Principat on s’ha registrat per primer cop un certamen de cuina d’alta muntanya. I també és al país on per primer cop es visualitza una mostra gastronòmica que combina gairebé en un mateix moment el vessant tècnic amb el popular. I això és pretén mantenir. “Tots els ingredients són bons” com per continuar-los oferint, ha dit el director d’Andorra Turisme, que ha recordat que feia quatre anys que s’estava preparant el certamen i que, “un esdeveniment d’aquest calibre” no es pensa solament per a una edició.

Gili i Espot en un acte conjunt.

Relacionat

Escaldes-Engordany, capital de la cuina de muntanya

El temps ha acompanyat molt i els propers dies s’acabarà de fer balanç més des de les tripes de l’organització. Ara bé, hi ha qüestions tècniques que probablement, ha afegit Budzaku, els participants al tast popular probablement no han percebut, i que es vol millorar en vista a l’any que ve. S’han d’adequar més espais perquè la gent, els assistents, els consumidors, pugui menjar “més còmodament”. I és que menjar, i menjar bé, en tots els sentits, és un ‘producte’ que va a l’alça. I el repte a més llarg termini, a cinc o vuit anys vista ha remarcat Budzaku, és que la gastronomia andorrana sigui un reclam major a l’hora de decidir destinació per part dels turistes que busquin indret on anar.

“La gastronomia és un element ‘trending’, està molt de moda”, ha remarcat el director d’Andorra Turisme, que ha afegit que l’oferta gastronòmica al Principat ha pujat força els darrers anys i en són prova l’aterratge de xefs ja reconeguts més enllà de les fronteres andorranes o el fet que al país hi torni a haver una estrella Michelin. Apujar el nivell més encara en aquest sentit ajudaria a fer un Andorra Taste de primer nivell. O el que és el mateix, que l’Andorra Taste sigui de primer nivell pot fer incrementar la qualitat gastronòmica que s’ofereix al país. En fi, dues cares de la mateixa moneda.

Comentaris (2)

Trending