Nova jornada d’alta afluència a les artèries comercials del centre del país

Fins a set quilòmetres de retenció de vehicles s’ha acumulat aquest matí a l’N-145 per accedir al Principat

Visitants passejant per l'avinguda Carlemany
Visitants passejant per l'avinguda Carlemany Toni Solanelles

L’afluència d’aquest dimecres en les principals artèries comercials del país està confirmant el bon comportament dels visitants aquest mes d’agost, i especialment d’aquesta tercera setmana en què tornen a ser habituals les retencions de vehicles a l’N-145 d’accés al Principat, un fenomen que des d’abans del confinament no es produïa.

Durant les primeres hores d’aquest matí s’han registrat més de set quilòmetres de cues en la via que enllaça la Seu i Andorra. Normalment, i sobretot una vegada passat Sant Julià, els problemes de circulació desapareixen en gran mesura a la xarxa viària del Principat. Les retencions de vehicles per entrar es transformen després en presència abundant de visitants als principals espais d’interès turístic i comercial del país, molt lligat també amb les avingudes Meritxell i Carlemany.

Malgrat que en molts casos es tracta de turisme de tanta proximitat que fa que les persones en qüestió vinguin a Andorra i en marxin en un sol dia, les ocupacions hoteleres també evidencien el bon comportament. La bona resposta que està obtenint el país malgrat la situació d’excepcionalitat que comporta el coronavirus. És cert, també, que l’alta ocupació en dispositius hotelers s’ha de relativitzar.

En efecte, són molts els hotels que aquest estiu no han obert. Per exemple a Sant Julià, el nombre d’establiments que estan oberts al públic són molt comptats. Però al centre i algunes de les parròquies altes, tant els comerços com els establiments de restauració, especialment al tomb de l’àpat central del dia, estan obtenint una molt bona resposta i un nivell elevat de clientela.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending