Mig miler de persones han fet servir el telecabina d'Arinsal el primer cap de setmana d'obertura

Paral·lelament, el comú de la Massana ha tancat la carretera del Comallemple. Dissabte el viatge en el giny va ser gratuït i la resta de dies tindrà un cost de tres euros

Uns visitants pugen al telecabina d'Arinsal aquest cap de setmana
Uns visitants pugen al telecabina d'Arinsal aquest cap de setmana Comú de la Massana

El comú de la Massana i el teixit empresarial d'Arinsal ja han posat en marxa la iniciativa d'obrir el telecabina durant els caps de setmana d'estiu alhora que la carretera de Comallemple queda tancada i només la podran fer servir excursionistes i ciclistes. Durant els primers dos dies de funcionament del giny mecànic més de 500 persones l'han utilitzat, clar que cal tenir en compte que dissabte el viatge va ser gratuït.

La resta de dies pujar al telecabina valdrà 3 euros, un preu reduït, ja que el cost d'obrir aquesta infraestructura el comparteixen el comú de la Massana i els dinou establiments d'Arinsal que participen en la iniciativa. Tanmateix, si s'ha fet alguna consumició a algun d'aquests negocis, es pot obtenir un val gratuït. El conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Josep Maria Garrallà, ha assenyalat que "el treball conjunt entre d'administració comunal i els privats és essencial per assolir l'èxit dels projectes, ja que vol dir que compartim criteris i encaminem les estratègies turístiques en el mateix sentit".

D'altra banda, durant aquest cap de setmana s'han posat diverses activitats al Parc Natural del Comapedrosa, com una ruta guiada al nou camí de les Carbones o les sortides a cavall al Pla de l'Estany, que també han tingut una bona acollida. "Estem aconseguint situar Arinsal com a destinació de natura, de ciclisme i de lleure en família i això és molt positiu per a tota la parròquia", assegura Garrallà. Durant tot l'estiu hi haurà propostes diàries per descobrir l'entorn natural i divertir-se amb els jocs de pistes, escape rooms a l'aire lliure i recórrer els camins dels Menairons i del Tamarro.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending