Més visitants i ocupació hotelera en el primer cap de setmana sencer d'obertura fronterera

Dissabte i diumenge van entrar 17.000 vehicles amb una dotzena d'hotels oberts que seran uns quaranta a partir d'aquest divendres

Afluència de visitants a l'eix comercial d'Andorra la Vella i Escaldes
Afluència de visitants a l'eix comercial d'Andorra la Vella i Escaldes Toni Solanelles

El primer cap de setmana sencer d'obertura de les dues fronteres després del confinament ha portat més visitants amb l'entrada d'uns 17.000 vehicles (10.000 el dissabte i 7.000 el diumenge).  La recuperació està sent progressiva després d'una setmana amb un dia festiu pel mig com ha estat el de Sant Joan.

Malgrat la xifra d'entrada de vehicles, inferior a un cap de setmana del mateix mes de l'any passat, en cap moment es van registrar retencions a les dues fronteres. A la del riu Runer hi ha haver un degoteig constant de vehicles i només hi va haver una mica de cua a partir de les set de la tarda coincidint amb la tornada del cap de setmana dels vehicles andorrans i al fet que els dos carrils d'entrada es converteixen en un.

D'altra banda i en l'àmbit de la mobilitat cal recordar que aquest dimarts, de 9h a 18h, la CG1 quedarà tallada al trànsit en sentit nord, a partir de la rotonda de la Margineda fins a la rotonda de Prat Salit, amb motiu dels treballs de muntatge d’una grua. Es desviarà la circulació pel centre i només es donarà pas als veïns.

Pel que fa als hotels, durant aquest passat cap de setmana, la Unió Hotelera disposarà de les dades el pròxim dijous. Tot i això, hi ha hagut més ocupació de la prevista, que era d'un 24%, gràcies a les reserves de darrera hora en la dotzena d'hotels oberts. El pròxim cap de setmana es posen en marxa més hotels i la xifra d'establiments en funcionament podria superar els 40.

Per aquest estiu, no s'esperen estades llargues i la mitjana serà de 4 a 5 dies. Les previsions d'ocupació se situen en un 37% a l'agost i un 28% al juliol, confiant que les reserves d'última hora acabin d'arrodonir els pròxims dies.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending