Govern aportarà 1,5 milions d’euros a l’Andorra Multisport Festival

Amb la celebració de la iniciativa, que es durà a terme al llarg del 2021, s'espera un retorn econòmic d'entre 10 i 14 milions d'euros

La presentació de l'esdeveniment, aquest matí al Llac d'Engolasters
La presentació de l'esdeveniment, aquest matí al Llac d'Engolasters

L’Andorra Multisport Festival tindrà cinc proves al llarg de l’any vinent. Un triatló a principis d’any i després, cap al mes de març, es celebrarà un Iron Man 70.3, una prova BTT, una de ciclisme per carretera i un Trail Running. Tot plegat esdevé com un projecte únic en l’àmbit internacional, marcant un abans i un després a l’esport d’alta exigència. La inversió per part de Govern serà d’1,5 milions d’euros, encara que ara per ara, un mínim del 50% ho aportaran els espònsors. Amb aquesta iniciativa s’espera que arribin al país entre 10 i 14 milions d’euros.

Així doncs, el festival d’esport, organitzat per Andorra i The Iron Man Grup, agafarà el relleu de l’antic Ultra Trail després que l’empresa organitzadora tanqués. Pel que fa al grup Iron Man, és la plataforma organitzativa d’esdeveniments esportius més gran del món i compten amb prop d’un milió de corredors. El director regional de l’empresa al sud d’Europa, Agustí Pérez, ha destacat que la garantia de participació hi és i que cada any augmentarà més i més gràcies a la bona comunicació del grup, entre altres coses.

Canals destaca que amb el projecte tindran loportunitat de drenar un turisme que el país no tenia 

La ministra de Turisme, Verònica Canals ha explicat que aquest festival donarà “l’oportunitat per drenar un turisme que potser fins ara no teníem al país, afegint més oferta al turisme d'Andorra” i ha afegit que “els visitants vindran amb la seva família i volem aprofitar perquè descobreixin la part cultural del país”. D’aquesta manera, el Principat esdevé com el país número 56 on actua The Iron Man Grup.

Per la seva part, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo ha declarat que “avui és un dia especial pel fet de poder presentar aquest projecte, ens fa molta il·lusió perquè hem treballat molts dies i és un projecte de diferenciació, que portarà a Andorra a ser una marca internacional amb experiència i segell de qualitat”.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending