Andorra, país convidat al Congrés Internacional de Gastronomia ‘Madrid Fusion’

Es tracta d’un esdeveniment internacional on hi participen xefs i cuiners de renom internacional de 27 països del món, amb 190 expositors i preveu acollir més de 20.000 visitants

Delegació andorrana a Madrid Fusion
Delegació andorrana a Madrid Fusion Govern d'Andorra

Andorra és el país convidat en la XXI edició del Congrés Internacional de Gastronomia Madrid Fusión, que se celebra a la capital espanyola des d’aquest dilluns fins dimecres. Es tracta d’un esdeveniment internacional on hi participen xefs i cuiners de renom internacional de 27 països del món, amb 190 expositors i preveu acollir més de 20.000 visitants.

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, i el director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, que han estat presents a la inauguració del congrés, han destacat que la presència d’Andorra “referma l’aposta dels darrers anys per consolidar la gastronomia andorrana com un referent turístic del nostre país, com ara amb l’esdeveniment Andorra Taste, que celebrarà la seva segona edició del 13 al 17 de setembre”.

En aquesta ocasió, Andorra compta amb un estand de 24 m², on es pot gaudir de degustacions de productes nacionals i amb la representació de 14 productors agrícoles i artesans del país. Com a país convidat, el Principat s’encarregarà d’oferir als congressistes, ponents i periodistes que participaran en la jornada d’avui. El menú, basat en la gastronomia de muntanya, anirà a càrrec dels cuiners Carles Flinch –Can Manel–, i Dolors Pal i Josep Maria Troguet –Borda Raubert–.

Els mateixos xefs duran a terme un show cooking aquesta tarda sobre ‘La cuina d’Andorra a través del temps’, on s’exposaran els orígens de la cuina del nostre país fins a les noves tendències. Dimarts serà el torn del xef Jordi Grau –del restaurant amb estrella Michelin Ibaya, a Soldeu–, que farà dupla amb Francis Paniego – Portal de Echaurren, a la Rioja– per fer una ponència sobre la cuina d’alta muntanya.

Comentaris (3)

Trending