Vuit mesos de presó condicional per fiar-se de qui no toca

El Tribunal de Corts ha condemnat un home que va fer d’intermediari en un delicte de ‘pishing’ sense saber-ho i haurà de pagar 2.911 euros a l’afectat

La nova seu de la justícia.
La nova seu de la justícia. G. P.

El Tribunal de Corts ha condemnat aquest matí a vuit mesos de presó condicional i el pagament de gairebé 3.000 euros a un home que va fer d’intermediari en un delicte de ‘pishing’ pensant que estava treballant per una empresa ubicada a Dinamarca. La seva tasca, segons li va transmetre la presumpta companyia danesa, era rebre uns diners, quedar-se el 10% del total i enviar la resta a un altre destinatari.

L’home que va denunciar els fets va detectar una transferència des del seu compte de 2.911,60 euros l’any 2011. Una vegada va contactar amb el seu banc, li van explicar que la transacció s’havia realitzat mitjançant la seva clau de signatura, la qual, en teoria, només podia conèixer ell. Al llarg de la investigació que es va efectuar, a policia va descobrir que l’operació es va fer a través d’una IP situada a Barcelona, encara que aquesta podia ser l’última d’una gran filera d’adreces virtuals falses.

Els 'malwares' desvien la informació cap allí on els delinqüents volen.

Relacionat

Delinquir a la web sense saber-ho

Per la seva part, el processat era un home desocupat i en recerca activa de treball. Segons va explicar, va rebre una proposta d’una empresa de Dinamarca per fer d’intermediari amb la promesa de signar un contracte i d’estar afiliat a la seguretat social i, quan va ser conscient de la realitat, va posar a disposició de la investigació tots els correus electrònics i documents pertinents.

Així doncs, la fiscalia va demanar un any de presó condicional i, en concepte de responsabilitat civil, el pagament a la víctima de la quantitat sostreta per un delicte major d’estafa informàtica. Pel que fa a la defensa, va argumentar que el seu client era una víctima més de la trama virtual i va sol·licitar l’absolució. Ara, el Tribunal de Corts ha considerat culpable al processat i l’ha condemnat a vuit mesos de condicional i el pagament de 2.911 euros a l’afectat.

Comentaris (1)

Trending