Refusada la petició d’absolució del ‘camell’ de l’‘Operació Nord’

El jove va assegurar que va ser amenaçat i coaccionat pel principal implicat del cas, que es va fugar del país aprofitant un permís per fer-se una prova mèdica a Espanya

ARRIBADA A PRADA CASADET DEL JOVE ANDORRÀ ACUSAT DE FER DE 'CORREU' I A QUI SE LI VAN TROBAR ELS 228 GRAMS.
ARRIBADA A PRADA CASADET DEL JOVE ANDORRÀ ACUSAT DE FER DE 'CORREU' I A QUI SE LI VAN TROBAR ELS 228 GRAMS.

El Tribunal Superior no ha acceptat la petició del ‘camell’ que va ser controlat amb una bossa carregada de diferents substàncies estupefaents i que després va col·laborar amb la policia per organitzar la primera entrega controlada que es va fer al Principat, l’‘Operació Nord’. El jove va ser condemnat a cinc anys de presó i el seu advocat va presentar un recurs al Superior per demanar l’absolució argumentant que el seu client va actuar condicionat per les amenaces del propietari de la droga.  

Al processat se’l va interceptar el maig del 2018, quan pujava en autobús de la Seu d’Urgell amb una bossa en la qual transportava 228 grams de cocaïna, 18,7 grams de metamfetamina, 17 grams d’èxtasi, 7,2 grams d’heroïna i 5 dosis d’LSD. Després, se li va oferir col·laborar amb el cos de policia per reduir el temps de condemna i va acceptar. Gràcies a l’operació, es va desmantellar un important punt de distribució al Pas de la Casa, però el principal implicat va aconseguir escapar-se del país aprofitant un permís per fer-se una prova mèdica a Espanya.  

Allò que va comissar al seu dia la policia, els primers dies de maig del 2018.

Relacionat

El ‘camell’ de l’‘Operació Nord’ demana l’absolució al·legant que va actuar per por

Durant la vista al Superior, l’advocat va demanar al tribunal que tingués en compte la predisposició per col·laborar del seu client i  va defensar que el jove va actuar per por davant les amenaces i coaccions que el propietari de la droga li va proferir. Per la seva part, la fiscalia va demanar que es mantingués la condemna de cinc anys de presó.  

Comentaris

Trending