Rebaixa d’un any i mig de presó ferma a dos dels condemnats en l’‘Operació Elit’

Els joves van ser controlats transportant sis quilos de marihuana per camins de muntanya el març del 2019

Marihuana, dispositius i altre material comissat el març del 2019.
Marihuana, dispositius i altre material comissat el març del 2019. POLICIA D'ANDORRA

El Tribunal Superior ha rebaixat la condemna de presó ferma un any i mig –de quatre i mig a tres- a dos dels implicats en l’‘Operació Elit’, la qual va permetre comissar més de sis quilos de marihuana que s’intentaven introduir al país per camins de muntanya. Un tercer processat també volia presentar recurs per mirar d’obtenir la llibertat abans, però l’advocat estava de baixa per haver-se contagiat de coronavirus i va formular la petició fora de termini.   

Els tres implicats van ser detinguts el març del 2019. Dos d’ells eren els encarregats de transportar el producte estupefaent en motxilles a través de camins de La Rabassa i el tercer havia de recollir la mercaderia a la parròquia de Sant Julià de Lòria. La policia els va controlar i el Tribunal de Corts va condemnar als joves que duien la droga a 4 anys i mig de presó ferma i al tercer a dos anys per còmplice.  

Marihuana, dispositius i altre material comissat el març del 2019.

Relacionat

Mules... o alguna cosa més?
 

Els advocats van reconèixer els fets a la vista celebrada al Tribunal Superior, però un d’ells va argumentar que el càstig era desproporcionat tenint en compte que el seu defensat no tenia antecedents previs i havia tingut un bon comportament a la presó. En la mateixa línia, l’altre lletrat va assegurar que el seu patrocinat només es va limitar al transport de la marihuana i que no va tenir res a veure amb la compra ni amb el destí que tindria a Andorra.  

Actualment, els nois ja han complert dos anys al centre penitenciari de la Comella. Ara, amb la rebaixa a tres anys ferms podrien demanar en els pròxims dies que se’ls atorgui el règim de semillibertat, encara que de moment aquesta opció no s’ha confirmat.  

Comentaris

Trending