Petició de cinc anys de presó per la dona d’un traficant assassinat a trets

La fiscalia demana també el pagament de tres milions d’euros i considera que l’acusada va col·laborar en la compra d’un vaixell que, posteriorment, va ser intervingut amb 3.000 quilos de cocaïna

Accés principal a la Seu de la Justícia.
Accés principal a la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

El Tribunal de Corts ha jutjat aquest matí la parella d’un traficant assassinat a trets l’any 2010. La fiscalia considera que va participar en el negoci il·legal del marit i que va dur a terme transaccions amb diners procedents del narcotràfic per comprar, entre altres coses, diversos habitatges i un vaixell que va ser intervingut amb tres tones de cocaïna. En aquest sentit, l’acusada posseïa un compte xifrat a Andbank en el qual va ingressar i va fer diversos moviments de diners que, aparentment, procedien de la venda de substància estupefaent.

La policia d’Andorra ha ratificat l’existència del compte personal a Andorra i ha explicat que van identificar un pagament de 146.000 euros per contractes de compravenda d’immobles i un altre de 270.000 euros -aquest sense acord escrit- per adquirir un vaixell. El total d’aquests diners, segons la investigació realitzada, provindria d’empreses de les Illes Britàniques i Veneçuela, però els agents no van poder efectuar cap traçabilitat per conèixer l’origen en detall. El que si han confirmat és que aquesta quantitat en efectiu és “massa elevada per transferir-la a un amic” i que “els lliuraments sense contracte podrien estar motivats per ocultar el propietari del valor”.

La parella de l’home assassinat va declarar als jutjats espanyols que eres traficants, que tenien contactes a Colòmbia i que els diners que guanyaven s’invertien en terres, cotxes de luxe o habitatges.

D’altra banda, l’home que va rebre els diners, el qual es dedicava al món immobiliari, assegura que va conèixer la parella implicada a Alacant, arran de la seva afició pels vaixells, però que en cap moment era conscient de com es guanyaven la vida. De fet, ha declarat que quan va començar a “veure coses rares” es va allunyar d’ells perquè és “un home honest que compleix amb la legalitat”. Sigui creïble o no, el 2015 va comparèixer com acusat i avui ho ha fet en qualitat de testimoni.

Que l’home assassinat estava al capdavant d’una organització criminal és clar -i també que tenia antecedents per atracament o segrest-, ja que la seva parella va declarar als jutjats espanyols que eren traficants, que tenien contactes a Colòmbia i que els diners que guanyaven s’invertien en terres, cotxes de luxe o habitatges, entre altres coses. El que ara cal ratificar és si els diners que restaven a Andbank procedien d’aquesta activitat i si els pagaments efectuats tenien la motivació de blanquejar-los.

Així doncs, la fiscalia, tenint en compte l’historial delictiu del marit i davant la impossibilitat d’efectuar una traçabilitat als diners i “la voluntat d’amagar la seva titularitat”, demana cinc anys de presó, el pagament de tres milions d’euros i l’expulsió definitiva del Principat, així com el comís dels actius que consideren procedents del narcotràfic, per un delicte major de blanqueig de diners mitjançant una organització criminal. Per la seva part, la defensa demana l’absolució perquè no considera creïble la versió dels testimonis i argumenta que la seva clienta ja va ser jutjada i condemnada a Espanya.

Comentaris

Trending