Ni més càstig ni reducció de condemna: la dona que furtava a domicilis complirà cinc anys de presó

El Superior ha decidit desestimar els recursos interposats per la Fiscalia i la defensa i ratificar la condemna que va imposar el Tribunal de Corts

Sala de vistes del Tribunal de Corts i del Superior.
Sala de vistes del Tribunal de Corts i del Superior. ARXIU

El Tribunal Superior ha ratificat aquest matí la condemna de cinc anys de presó que se li va imposar a una dona que va furtar en diferents domicilis del Principat. La Fiscalia l’atribuïa set robatoris dels quals hauria aconseguit un botí valorat en 70.000 euros, però finalment només es van poder demostrar dos. No obstant això, la fiscal entenia que va ser l’autora de tots perquè el modus operandi emprat era el mateix i va recórrer la sentència per demanar una pena més dura. Per la seva part, la defensa va apel·lar argumentant que s’havien fet servir proves il·lícites.

La dona va ser detinguda el novembre del 2019, però el 2014 ja havia estat controlada per la policia per fets similars. Segons la versió dels agents, la processada sempre actuava sola, allotjant-se a un hotel -vivia a França- i aprofitant que els pisos estaven buits durant el dia per accedir-hi i emportar-se tot el que considerava de valor. En aquest sentit, la Fiscalia va relatar a la vista del Superior que “té causes arreu del món per fets similars; és una persona el modus vivendi de la qual radica en aquesta especialitat il·lícita. S’apropa al domicili i pica, si algú obre es fa passar per venedora ambulant i si no, agafa uns retalls de plàstics i els col·loca entre la porta per obrir i furtar diners, joies i rellotges”.

Un cotxe de policia en les immediacions de Prada Casadet, on se celebren ara les vistes del Tribunal de Corts.

Relacionat

A 30 mesos per furt

L’últim robatori va tindre lloc el mateix més de la seva detenció a un pis de Canillo. En aquella ocasió, però, el cos de l’ordre la va enxampar i el material que se li va trobar va ser identificat pels propietaris dels dos darrers immobles assaltats, una prova clau en la seva condemna. Dels cinc delictes anteriors no es van aportar prou elements per relacionar-la amb els fets.

Així doncs, el Tribunal de Corts la va absoldre de cinc dels set delictes de furt amb accés il·lícit a casa habitada, però la va condemnar a dos anys i mig de presó per cadascun dels robatoris confirmats i després a vint anys d’expulsió. Aquest matí, el Superior ha ratificat la decisió.

Etiquetes

Comentaris

Trending