A 30 mesos per furt

El Tribunal de Corts només considera provats dos dels set robatoris en domicilis dels quals s’acusava una dona no resident, però l’imposa dos anys i mig de presó per cadascun d’ells

Suposadament, n’havia comès set. Furts a diferents domicilis del país. Almenys, així ho entenia la fiscalia. En el judici, però, només es van poder demostrar, a criteri dels magistrats del Tribunal de Corts, dos. Ara bé, els pagarà ben cars. Cadascú d’ells li costarà 30 mesos de presó. En total, per tant, cinc anys a la Comella.

La dona va ser detinguda el passat novembre. No vivia al país, sinó a França. De 46 anys, ja tenia antecedents. El 2014 havia estat detinguda per fets similars. Per a la policia estava vinculada almenys a set furts diferents en domicilis del país.

El material que se li va trobar en ser detinguda, identificat pels propietaris dels dos darrers pisos assaltats, ha estat clau en la condemna de la processada

Segons la policia, sempre actuava sola. Arribava al país, s’allotjava a un hotel i, durant el dia, aprofitava que els pisos estaven buits per accedir-hi i arrambar amb tot allò que considerés valuós. L’endemà, marxava. Així ho va fer, segons entenia el cos d’ordre, en diferents ocasions.

El darrer va tenir lloc aquell novembre, a un pis de Canillo. Hi va entrar i es va emportar diners i un rellotge. En aquesta ocasió, però, la policia la va enxampar. El material que se li va trobar va ser identificat pels propietaris dels dos darrers immobles assaltats. Fet clau en la seva condemna, almenys per aquestes dues accions.

-

Relacionat

Detinguda una dona per almenys set furts en domicilis amb un valor de 70.000 euros

Pels cinc delictes anteriors, però, i malgrat la intenció del fiscal, en el judici no es van poder aportar prou elements per dictaminar de forma fefaent, tot i els indicis, que ella era la responsable. I això que, en global, en els set furts, dels quals només dos se li han pogut atribuir, hauria aconseguit un botí valorat en uns 70.000 euros entre joies, rellotges i diners en metàl·lic.

Per tant, el Tribunal de Corts l’ha absolt de cinc dels sets delictes de furt amb accés il·lícit a casa habitada dels quals venia acusada. Pels altres dos sí que se l’ha condemnat. I amb duresa. Dos anys i mig de presó per cadascun d’ells. En total: cinc anys a la Comella. I, després, vint d’expulsió.

Comentaris

Trending