Una mare i un fill acusats de vendre droga asseguren que qui traficava era la germana

Sobre tots dos pesa una petició de sis anys de presó, on es troben des de juliol del 2020, quan una operació de la policia va permetre localitzar al pis on vivien fins a 36 embolcalls de cocaïna i pasta d’aquesta substància estupefaent

La droga i altres objectes, inclòs diners, comissats en els escorcolls.
La droga i altres objectes, inclòs diners, comissats en els escorcolls. POLICIA D'ANDORRA

Juliol del 2020. La policia, en el marc d’un escorcoll contra el tràfic de drogues, localitza en un pis de Prat de la Creu una important quantitat de cocaïna, tant pasta com embolcalls. Es va detenir els dos ocupants de l’immoble, una mare i el fill que, des de llavors, es troben a la Comella. Tots dos han estat jutjats aquest divendres, amb l’ombra d’una petició de sis anys de presó, i s’han espolsat la responsabilitat. Han assegurat que qui traficava era la germana del noi, expulsada administrativament del país. I, lògicament, no estava a la banqueta.

La intervenció policial, malgrat que el jove la vinculés a les acusacions fetes per la seva parella després d’una discussió, formalment es va fer en el marc de les investigacions posteriors a l’operació ‘Brotxeta’, també contra el tràfic de droga. Els telèfons de la noia apareixien en els controls que s’havien fet en el marc d’aquesta causa.

Ara bé, la reacció, com a mínim de la mare, va donar entendre als efectius del cos d’ordre que també hi havia una implicació. I és que, fins a l’arribada de la batlle que havia ordenat el registre, va intentar en diverses ocasions agafar una bossa de mà de l’habitació de la filla, dins de la qual es va acabar trobant la cartera del noi, amb una clau de la caixa forta, i part de la cocaïna, a més de diners.

La droga i altres objectes, inclòs diners, comissats en els escorcolls.

Relacionat

L’operació antidroga de Prat de la Creu es tanca amb tres detinguts i 55 grams de cocaïna comissada

Per tant, al pis, queda clar, hi havia droga. Més encara es va trobar dins la caixa forta. Es van localitzar fins a 36 embolcalls de cocaïna, a banda de pasta d’aquesta substància. També hi havia una llibreta amb anotacions que evidenciaven que hi havia tràfic. Segons el pèrit grafològic, amb lletra de fins a tres persones -els dos acusats i la germana-.

Mare i fill, que des de juliol del 2020 dormen a la Comella, s’han posat d’acord en la versió. Tots dos han assegurat que del tràfic de drogues no en sabien res. Tota la culpa l’han carregat cap a la, respectivament, filla i germana. Una dona que, però, ja no es troba a Andorra, perquè va ser objecte d’una expulsió administrativa. Així, a l’hora de ser preguntats per la llibreta d’anotacions, tots dos han negat que la fessin servir ells, malgrat la contundència del citat informe grafològic.

Edifici de Prat de la Creu on es va desmantellar el punt de venda.

Relacionat

Almenys quatre detinguts i un bon ‘botí’ de cocaïna en una operació antidroga a Prat de la Creu

Tampoc els ajuda les declaracions d’un dels testimonis citats. Es tracta d’un home que ha assegurat que, com a mínim una vegada, havia comprat cocaïna al jove. Al judici estava citat un altre suposat client que, però, no s’ha presentat. Tant defensa com fiscalia han considerat important que declari i, per això, el Tribunal de Corts ha suspès la vista fins poder-lo localitzar i assegurar que es presenta. De fet, el magistrat president ha advertit que “és una causa amb presos, estava citat i no s’ha presentat; d’això es poden derivar responsabilitats penals”.

Una investigadora extreu la bossa amb els embolcalls de la cocaïna d'una caixa forta.

Relacionat

Empresonats per tràfic de droga la mare i el fill enxampats en l’operació de Prat de la Creu

Per tant, encara caldrà esperar uns dies per completar el judici. Un procés que, de fet, pot suposar una important temporada de reclusió per als dos processats. La fiscalia té previst demanar fins a sis anys de presó ferms. Per la seva part, la defensa intenta fer valer la tesi que l’única persona implicada en el tràfic de cocaïna és la germana. Per això demana l’absolució. En cas que se’ls consideri culpables, té previst demanar que la condemna sigui, en tot cas, per cessió de petita quantitat, que comporta una pena inferior i, de fet, suposaria que poguessin quedar ja en llibertat.

Comentaris (3)

Trending