Almenys quatre detinguts i un bon ‘botí’ de cocaïna en una operació antidroga a Prat de la Creu

L’acció que s’ha desenvolupat sota tutela judicial també s’ha estès a d’altres punts de la capital i d’Escaldes on com a mínim s’han dut a terme diferents escorcolls

Edifici de Prat de la Creu on es va desmantellar el punt de venda.
Edifici de Prat de la Creu on es va desmantellar el punt de venda. Toni Solanelles

La policia ha detingut aquest dimecres com a mínim quatre persones i ha recuperat una important quantitat de cocaïna en una operació antidroga que ha tingut com a epicentre un pis del carrer Prat de la Creu d’Andorra la Vella. La intervenció, sota tutela judicial, s’ha acabat estenent a d’altres punts tant de la capital com d’Escaldes, on s’han fet diferents escorcolls. L’actuació encara oberta i no es descarta que tibant del fil dels arrestats es pugui anar a parar a d’altres grupuscles distribuïdors d’estupefaents al Principat.

La major part de la intervenció s’ha desenvolupat en un habitatge de la tercera planta del número 103 del carrer Prat de la Creu, ja a tocar de la Baixada del Molí. Des de mig matí s’hi ha vist, segons testimonis presencials consultats, un bon tragí de gent, malgrat que en principi tots els intervinents anaven de paisà. Segons ha pogut saber l’Altaveu, el cas estava judicialitzat en el marc de les investigacions que la policia fa per intentar desfer les xarxes que acaben sent font directa de venda al detall però, també, subministradors de locals d’oci nocturn i altres de similars.

Tot i que judicialitzada, el que havia de ser una petita operació per enxampar traficants de segona fila ha derivat amb una intervenció que es manté oberta perquè l'anàlisi dels contactes dels arrestats pot obrir noves vies d'investigació

Aparentment, de comú acord els investigadors policials i l’autoritat judicial, havien dissenyat una operació d’abast controlat que havia de ser ràpida però intensa. Però l’arribada a l’habitatge de Prat de la Creu, on s’havia de fer alguna de les actuacions previstes -les fonts consultades no han pogut precisar què s’hi havia de fer ni quin és l’origen de la investigació-, ha canviat la situació. Contra pronòstic, la comitiva encapçalada per la responsable judicial de la instrucció de la causa ja oberta, haurien localitzat al pis -en un bloc força nou alhora que d’un cert nivell en una zona noble de la capital- més del que esperaven trobar.

L’actuació, que no s’havia inicialment d’allargar en excés, s’ha iniciat a mig matí i passades les 3 de la tarda encara la comitiva judicial i policial .inclosos advocats en defensa dels interessos dels detinguts- continuava a l’interior de l’habitatge, on eren o viurien -aquest extrem no ha pogut ser confirmat- la majoria dels detinguts. També en aquest indret s’hauria localitzat una part de la droga comissada, que les fonts consultades no han pogut quantificar. De fet, no només ha estat escorcollat aquest habitatge. També s’han fet perquisicions en altres domicilis o locals.

Més 'material' del previst

El fet que s’hagi trobat més ‘material’ de l’esperat i que s’hagin detingut persones que inicialment no es preveia trobar o que fins i tot els investigadors no tenien controlats, fa que l’operació, que tampoc està clar que s’hagués tancat avui mateix ni en el cas que s’hagués desenvolupat com els investigadors suposadament preveien, resti oberta. L’anàlisi dels contactes d’aquestes persones, que no formaven part de la investigació inicial, podria ampliar l’abast de la causa oberta i ampliar-ne els objectius, alhora que obrir noves vies d'indagació criminal.

Els investigadors no descarten que alguns dels implicats en l'operació d'aquest dimecres hagués de ser el receptor de la droga que se sospita que duia en una motxilla el motorista que dissabte va aconseguir escapolir-se d'un control a Bixessarri

De fet, no es descarta que almenys algun dels implicats en aquesta operació tingui relació amb l’home que circulant amb una motocicleta sense plaques de matrícula des de Canòlich cap a Bixessarri va aconseguir escapolir-se del control policial que es va muntar amb elements de punxes metàl·liques incloses. Està clar, o almenys així ho sospiten els investigadors policials, que periòdicament aquell home introduïa des d’Espanya cocaïna que duia en una motxilla penjada a l’esquena. És plausible que algun dels implicats en l’operació que s’ha fet esclatar aquest dimecres fos el receptor d’aquell ‘material’.

Veïns de l’immoble en qüestió, del de Prat de la Creu, han assegurat que en principi mai no s’ha donat cap problema a l’escala, malgrat que tots els consultats han coincidit en assenyalar la persona que realment era un dels objectius policials, malgrat que ha acabat tenint un abast major, com l’única que podria veure’s implicada en un afer com el transcorregut. No obstant això, més que els veïns de l’immoble, els qui han vist més enrenou han estat alguns clients i treballadors tant dels restaurants i cafeteries que hi ha a l’entorn com d’alguns dels despatxos professionals d’índole diversa que hi ha a l’edifici.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending