Empresonats per tràfic de droga la mare i el fill enxampats en l’operació de Prat de la Creu

La progenitora assumiria suposadament un rol principal en la distribució de la cocaïna mentre que el noi i altres familiars que no han estat arrestats es dedicarien a la venda al detall fora del domicili

https://youtu.be/mEa9snHubxQ

La batlle instructora de l’operació antidroga que va tenir com a epicentre un pis del carrer Prat de la Creu d’Andorra la Vella ha enviat aquesta mitjanit a la presó dos dels tres detinguts, en concret la dona de 55 anys i el fill d’aquesta que justament residien a l’habitatge on es van trobar els 55 grams de cocaïna més els 26 grams de pasta de cocaïna com a elements essencials. El tercer dels implicats, que hauria estat arrestat a Escaldes, no ha entrat al centre penitenciari.

Mare i fill han estat enviats a la Comella cap a la 1 de la matinada acusats d’un delicte de tràfic de droga. Tots dos van ser detinguts dimecres en el marc d’una operació judicialitzada i sense que, en principi, el seu arrest entrés en les previsions dels investigadors, que tindrien previst realitzar altres detencions però es van trobar amb la sorpresa de localitzar al pis, quan van acudir-hi per fer esclatar l’operació, més familiars dels que comptaven -segons sembla, els investigadors sospitaven d’un tercer integrant de la família que ara per ara no ha estat localitzat- i, sobretot, una quantitat de droga que no preveien de cap de les maneres.

Edifici de Prat de la Creu on es va desmantellar el punt de venda.

Relacionat

Almenys quatre detinguts i un bon ‘botí’ de cocaïna en una operació antidroga a Prat de la Creu

D’aquí que l’escorcoll que es va iniciar a mig matí es va allargar durant moltes més hores del que es preveia. A banda de la detenció de tres persones; dos homes (27 i 25 anys) i una dona (55 anys) residents. I del comís del producte estupefaent, que en el cas de la cocaïna estava preparada en 52 petits embolcalls aptes per a la seva ‘comercialització’ i tancats en una petita caixa forta amagada sota d’un llit, també es van recuperar dues bàscules de precisió i altres estris que serveixen per confeccionar els embolcalls de droga.

La policia també va trobar una bona quantitat de diners en efectiu, dispositius mòbils i llibretes amb anotacions. A partir de l’anàlisi d’aquests darrers objectes, de ben segur que la policia podrà seguir tibant del fil. Més encara quan els investigadors no tenien ‘controlats’ almenys dos dels dels detinguts, els que han acabat empresonats, però ara poden començar a lligar caps i a fer encaixar peces de més d’un trencaclosques.

El que sembla evident, segons diverses fonts, és que la dona detinguda tenia un rol preponderant en la presumpta xarxa pseudofamiliar que s’hagués pogut constituir. O, almenys, era ella la qui venia suposadament la droga a persones de més confiança que acudien directament al domicili de Prat de la Creu. El fet que el pis es trobi en un edifici on hi ha moviment constant de persones pel fet d’acollir des d’un centre de fisioteràpia a despatxos d’advocats i altres professionals liberals, i que a la planta baixa hi hagi un bar restaurant feia passar inadvertida la presència de persones que lluny d’anar-se a sotmetre un tractament o a fer una consulta jurídica acudien al bloc per d’altres menesters.

La droga i altres objectes, inclòs diners, comissats en els escorcolls.

Relacionat

L’operació antidroga de Prat de la Creu es tanca amb tres detinguts i 55 grams de cocaïna comissada

El fill, sempre suposadament, i probablement alguna altra persona també de l’entorn familiar que hores d’ara no està a disposició ni de les autoritats policials ni de les judicials, es dedicaria prioritàriament a la venda al detall de la cocaïna, facilitant, presumptament, dosis a clients en locals d’oci nocturn i d’altres de naturalesa similar. Malgrat que aquesta fase de l’operació sembla tancada en espera de poder localitzar la persona que no s’hauria trobat, no es descarta, com s’ha dit, que l’estudi dels contactes i l’anàlisi del material comissat permeti aprofundir i ampliar l’abast de la investigació.

Comentaris (1)

Trending