El jove que va abandonar el gos a un pis fins que l’animal va morir no trepitjarà la presó

El Tribunal de Corts li ha imposat una pena de vuit mesos, però només condicionals i no pas ferms, com reclamava Apapma i, per tant, no els haurà de complir

El gos va estar tres setmanes tancat en un apartament d'Anyós.
El gos va estar tres setmanes tancat en un apartament d'Anyós.

L’home que, a finals del 2019, va abandonar el seu gos a un pis d’Anyós, fet que va acabar provocant-li la mort per inanició, no anirà a presó. El Tribunal de Corts l’ha condemnat, sí, ja que el considera culpable d’un delicte de maltractament animal, però la pena imposada -vuit mesos- serà condicional, malgrat la petició de l’associació ecologista Apapma perquè fos ferma i, per tant, el processat hagués de passar, ni que fos un temps, al centre penitenciari.

Els fets van tenir lloc a finals del 2019. L’ara condemnat vivia a un apartament d’Anyós, però va marxar del domicili i no hi va anar durant molts dies. A l’interior, però, es va quedar l’animal, sense que ningú se’n preocupés d’ell. Va acabar morint de fam, no sense un gran patiment, com van posar en evidència els testimonis. Entre ells els policies que, alertats pels veïns arran de la forta pudor que sortia de l’immoble, hi van acabar entrant.

“Tot el pis estava destrossat pel gos. El matalàs estava fet miques perquè havia intentat buscar aliment a dins. I per tot arreu hi havia excrements i pixades”, va explicar un dels agents. També, lògicament, van localitzar el cos ja sense vida del gos, amb evidents símptomes de descomposició. Feia molts dies, va quedar clar, que l’animal estava sol al pis.

Una imatge de la Seu de la Justícia.

Relacionat

Apapma reclama presó ferma per a un jove que va deixar morir el seu gos abandonat a un pis

Durant la vista, a la qual Apapma es va personar com a acusació particular, l’amo de l’animal va justificar el seu comportament pel fet de patir, en aquelles dates, una important depressió. Segons la seva versió, hauria deixat el pis per anar a casa dels seus pares, on “m’hi sentia segur”. Tant greu era el seu estat mental que “no podia ni pensar” en l’animal. Això sí, va admetre que la patologia no li va diagnosticar cap metge sinó que era, simplement, la seva sensació.

La sentència s’ha conegut aquest dijous. Tal com havia demanat la fiscalia, el Tribunal de Corts l’ha considerat culpable del delicte de maltractament animal, amb resultat de mort. Per això, li ha estat imposada una pena de vuit mesos, però únicament condicionals. Els magistrats no han seguit la petició que s’havia fet des de l’entitat animalista, que volia que, com a mínim, part d’aquesta pena fos ferma. És a dir, que el processat hagués de romandre un temps a la Comella.

A banda, l’ara condemnat haurà d’abonar 3.000 euros de multa. També se l’ha inhabilitat durant tres anys per qualsevol feina que estigui vinculada amb el tracte amb animals i se li retira el permís de caça. El tribunal també li farà pagar les despeses causades pel procediment judicial. Amb una única excepció: els honoraris de la representació d’Apapma, que haurà de sufragar la mateixa associació

Comentaris (13)

Trending