Imposen cinc anys de presó, quatre dels quals ferms, al principal implicat de l’‘operació Bronx’

L’altre processat, la persona que segons la sentència introduïa la droga al país, no haurà de tornar a presó: li han caigut 2 anys, però només a complir de forma estricta els vuit mesos que ja va passar a la Comella

Droga comissada en l''Operació Bronx'.
Droga comissada en l''Operació Bronx'. POLICIA D'ANDORRA

El principal implicat en el punt de venda de cocaïna desmantellat per la policia el novembre del 2021 en el marc de l’operació Bronx haurà de continuar encara força temps a la presó. El Tribunal de Corts li ha imposat una pena inferior a la demanada per la fiscalia, però igualment dura: cinc anys de reclusió, dels quals quatre ferms. L’altre processat pel cas, l’home que portava la droga des de l’estranger no haurà de tornar al centre penitenciari. Li han caigut dos anys, però únicament vuit mesos a complir realment, el temps que ja va passar tancat.

La intervenció policial es va centrar en l’entorn d’un bar situat a l’avinguda Verge de Canòlich de Sant Julià. Allà s’havien detectat els moviments de mercadeig, que també es feien en un box pròxim. Durant el judici, el principal implicat havia admès que consumia molta droga -fins a deu grams de cocaïna diaris- i que acabava també facilitant la substància a altres persones.

Per a ell ha estat la pena més dura. De fet, es troba a la Comella des de la seva detenció. I haurà de complir fins a quatre anys ferms. Els altres dotze mesos de condemna són condicionals; els podrà evitar si compleix un tractament de desintoxicació. També haurà de pagar 6.000 euros de multa.

Pel que fa a l’altre processat, també ha estat declarat culpable. En aquest cas, però, se’l considera responsable de facilitar la droga a l’altre implicat. Era qui la portava de fora del país. En el seu dia, era el propietari del bar abans esmentat, que havia hagut de tancar per culpa de les conseqüències de la pandèmia. En el seu cas, la fiscalia havia sol·licitat una pena de quatre anys de presó. El tribunal l’ha castigat amb únicament dos. I no haurà de tornar a la Comella ja que en ferm només queda el temps ja complert, vuit mesos. A banda, haurà de pagar una multa de 2.500 euros.

 

Comentaris (1)

Trending