La fiscalia vol endurir la pena imposada als impulsors d’un pis de prostitució a Terra Vella

Reclama dos anys de presó més per l’home i un per la dona, ja que considera que van cometre el delicte de tràfic d’éssers humans, mentre les respectives defenses demanen que només se’ls condemni per afavorir els serveis sexuals

Els fets van ocórrer en un habitatge llogat com a allotjament turístic a la zona de Terra Vella.
Els fets van ocórrer en un habitatge llogat com a allotjament turístic a la zona de Terra Vella. Toni Solanelles

La fiscalia vol que els dos impulsors d’un pis a Terra Vella on s’exercia la prostitució hagin d’estar més temps a presó. El ministeri públic va presentar un recurs a la sentència inicial del Tribunal de Corts perquè també se’ls condemni per tràfic d’éssers humans, el que suposaria dos anys més de reclusió per a l’home i un per a la jove. En canvi, totes dues defenses han reclamat davant el Superior una considerable rebaixa de la pena, tot negant les imputacions per lesions i proxenetisme.

L’òrgan de segona instància ha celebrat aquesta setmana la vista d’apel·lació a la resolució inicial de Corts. En aquesta, els magistrats havien considerat culpables els dos processats de tres delictes: afavoriment de la prostitució, lesions i proxenetisme. En canvi, els havien absolt de tràfic d’éssers humans, com sí que reclamava la fiscalia. Malgrat aquest darrer punt, no es pot dir pas que les penes fossin menors. A l’home li van imposar sis anys de reclusió. A la dona, beneficiada pel fet de ser menor de 21 anys, tres i mig.

Ara, el Superior haurà d’analitzar recursos enfrontats. Per un costat, les defenses que intenten redui sensiblement el càstig pels seus clients. Per l’altra, la fiscalia insisteix en el fet que també van cometre un delicte de tràfic d’éssers humans, tot recordant -el fiscal el va llegir expressament-, l’enunciat de l’article 157 bis del Codi Penal: “qui, amb fins de prostitució d’altri o d’altres delictes contra la llibertat sexual, recluti, transporti, traslladi, allotgi o aculli una o més persones, ha de ser castigat amb pena de presó de dos a sis anys, sense perjudici, en el seu cas, de les penes que corresponguin per les altres infraccions comeses”.

Una imatge d'arxiu de la zona de Terra Vella.

Relacionat

Condemnats a 6 i 3 anys i mig els impulsors del pis de serveis sexuals a Terra Vella

Al seu entendre, “els elements constitutius del tipus concorren en el cas”, ja que, com a mínim s’havia traslladat la víctima al país i se l’hauria donat allotjament. A més, ha recordat que hi havia “una finalitat clara d’explotació sexual i ànim de lucre”, a banda “d’engany i aprofitament de la seva situació de vulnerabilitat”. Per això, reclamava que la pena “ha de ser superior”. Per a l’home, dos anys més; per a la dona, un.

Les defenses dels dos processats, tal com ja havien fet durant el judici de Corts, van intentar que la condemna fos només pel delicte d’afavoriment de la prostitució. Negaven el de proxenetisme i lesions. Per un costat, van argumentar que el testimoni de la víctima s’hauria de posar en dubte, ja que “ha quedat demostrat que té un ànim de revenja”. També recorden que la dona ja exercia la prostitució a altres països i “va venir de forma voluntària; pagant-se fins i tot el bitllet”. L’altre lletrat va remarcar que “ella sabia a què venia”, ja que “l’anunci ho posava clarament”.

A banda, van defensar que la baralla que va acabar provocant la intervenció de la policia, després de dia i mig d’intensa activitat sexual al pis -dotze clients en poques hores- no va ser deguda al fet d’intentar forçar que continués atenent homes sinó a “una discussió econòmica”. Per tot plegat, l’advocat de la jove va demanar que la pena fos tot just de nou mesos ferms, el que suposaria que ja pogués sortir de la Comella -i del país, ja que també accepta l’expulsió-. Per la seva banda, el lletrat de l’home també va reclamar una considerable reducció del que considera “una pena desproporcionada” per “menys de 24 hores” de prostíbul.

Comentaris (3)

Trending