Condemnats a 6 i 3 anys i mig els impulsors del pis de serveis sexuals a Terra Vella

El Tribunal de Corts considera que tant l’home com la seva parella, que rep una pena inferior per ser menor de 21 anys, són responsables dels delictes d’afavorir la prostitució, proxenetisme i lesions, però no pas de tràfic d’éssers humans

Una imatge d'arxiu de la zona de Terra Vella.
Una imatge d'arxiu de la zona de Terra Vella. ARXIU

El Tribunal de Corts ha condemnat la parella responsable d’impulsar un pis al carrer Terra Vella on s’oferien serveis sexuals per part d’una dona que va venir expressament des d’Espanya. Els magistrats els han considerat culpables dels delictes d’afavoriment de la prostitució, proxenetisme i de lesions, aquest darrer per les agressions patides per la noia que anava amb els clients. En el cas de l’home, se li ha imposat una pena de sis anys ferms, mentre que a l’acusada, pel fet de ser menor de 21 anys, haurà de complir 3 i mig.

Durant la vista celebrada ara fa unes setmanes, tots dos van admetre que havien llogat el pis a la capital i havien contactat amb la víctima, a qui van fer pujar des d’Espanya per exercir la prostitució al país. Ho va fer tot just durant un dia i mig, però amb un notable èxit de clients. Fins a dotze homes van sol·licitar els serveis sexuals, un dels quals amb la noia passant la nit fora de l’immoble. De fet, al judici tots dos no van tenir problemes a admetre que la bona arrencada del negoci (il·legal, s’ha de recordar) els va fer pensar ràpidament a buscar una altra prostituta i, fins i tot, més pisos. Plans que, però, van quedar esmicolats de seguida.

Inicialment, haurien pactat unes tarifes (70 euros per mitja hora, 120 per una sencera i 200 en el cas que fos fora del pis) i un repartiment dels diners al 50%. La relació entre els tres, però, es va esgarrar ràpidament i va acabar degenerant de la mala manera: amb discussions i agressions. La víctima, en un primer moment, va avisar la policia perquè, assegurava, li havien agafat el seu ordinador. Quan els dos processats es van assabentar, tot van anar a més i es va arribar, ara la sentència ho considera provat, a les agressions físiques.

Una imatge de la Seu de la Justícia.

Relacionat

Afavorir la prostitució sí, però no pas proxenetisme, tràfic d’éssers humans ni agressions

Llavors, la policia es va tornar a presentar el pis i va comprovar com la dona que es prostituïa presentava símptomes clars d’haver rebut cops. Per això i també un cop constatat que al pis s’havien ofert serveis sexuals, es va detenir tots dos impulsors del negoci. Des de llavors, maig del 2021, estaven a la presó de forma preventiva. I encara hauran de continuar un llarg temps, tret que un recurs a Superior variï la situació.

En el judici, que es va allargar gairebé tot un dia, els dos acusats van reconèixer la idea de crear el pis per oferir sexe a residents al país. En canvi, van assegurar que, en cap moment, havien apallissat la víctima. Asseguraven també que la dona havia vingut al país voluntàriament i tenint ben clar què havia de fer. I, per tant, sense coaccionar-la ni aprofitar-se d’ella. Aquest aspecte, de fet, és validat a la sentència, que descarta un dels càrrecs més greus que se’ls imputava: el de tràfic d’éssers humans. Tampoc es considera provat que es prengués el portàtil de la víctima.

En canvi, però, el Tribunal de Corts sí que ha considerat els dos processats autors d’altres delictes: afavorir la prostitució, proxenetisme i lesions doloses, els més greus. L’home haurà de complir sis anys ferms a la Comella, mentre que la seva parella, beneficiada per l’atenuant de ser menor de 21 anys, haurà de romandre-hi 3 i mig. La pena és inferior als 10 i 6 demanats inicialment des de fiscalia, en gran part pel fet que hagi decaigut la petició per tràfic d’éssers humans. Complementàrament, se'ls ha imposat una multa de 3.000 euros i l'expulsió durant 20 anys del país.

Comentaris (2)

Trending