Estira-i-arronsa entre fiscalia i defensa pel cas de la noia detinguda amb cocaïna a les calces

El Tribunal Superior ha celebrat la vista del cas aquest matí després que la sentència de Corts fos apel·lada per les dues parts

La nova seu de la justícia.
La nova seu de la justícia. G. P.

Tant la fiscalia com l’advocada defensora de la noia que va ser controlada a la frontera del riu Runer amb 40 grams de cocaïna a les calces –amagada dins d’un preservatiu- van apel·lar la sentència que el Tribunal de Corts va fer pública el passat 22 de desembre. El ministeri públic ha demanat que se l'imposi a la processada una multa de 4.000 euros i es decomissi el seu vehicle i la defensa ha sol·licitat que no se la condemni per tràfic de cocaïna, sinó pel delicte menor de consum de producte estupefaent.  

El Tribunal de Corts, tenint en compte la quantitat que la noia afirmava consumir, va considerar que la noia tenia la intenció de vendre el producte il·legal i la va condemnar a dos anys de presó ferma i un de condicional, però ni va imposar una multa econòmica ni va decomissar el cotxe que la noia conduïa quan va ser controlada pel cos de l’ordre. Segons va relatar l’acusada durant la vista del primer judici, va adquirir 40 grams de cocaïna a canvi de 2.000 euros a la Seu d’Urgell i després la va introduir a un preservatiu i se la va amagar a les calces.  

Una imatge de l'accés principal de la nova Seu de la Justícia.

Relacionat

Corts considera que la noia detinguda amb cocaïna a les calces volia vendre el producte

Aquest matí la fiscalia ha argumentat que també se l’ha de condemnar al pagament de 4.000 euros i es decomissi el vehicle perquè “es va utilitzar com a instrument” per cometre el delicte. Per la seva banda, la defensa ha al·legat que el producte estupefaent estava destinat al consum propi de la seva representada i que només se li hauria de condemnar per aquests fets, els quals estan tipificats com a un delicte menor. A més, tenint en compte que el pròxim 3 de març la dona ja hauria complert 2/3 parts de la condemna, ha declarat que sol·licitarà el règim de semillibertat.  

Els fets van tenir lloc el desembre de l’any 2019. La dona hauria pactat amb un conegut de Barcelona l’entrega de 20 grams de cocaïna a la Seu d’Urgell, però el dia en qüestió va acabar acceptant l’intercanvi de 40 grams de producte estupefaent a canvi de 2.000 euros. Quan va arribar a la frontera del riu Runer, va ser interceptada pel cos de l’ordre en un control rutinari i els gossos ensinistrats van ensumar la ‘coca’. Després d’un escorcoll del qual la policia no va treure res, la dona va demanar paper per a eixugar-se les llàgrimes i va aprofitar per llençar a la paperera el producte, fet que va desencadenar la constatació del delicte i la seva detenció. 

 

Comentaris (1)

Trending