Corts considera que la noia detinguda amb cocaïna a les calces volia vendre el producte

La justícia ha condemnat a la processada a dos anys de presó ferma i un de condicional, però ha denegat la petició de la fiscalia per confiscar el vehicle

Una imatge de l'accés principal de la nova Seu de la Justícia.
Una imatge de l'accés principal de la nova Seu de la Justícia. Toni Solanelles

La dona que va ser controlada a la frontera del riu Runer amb 40 grams de cocaïna dins d’un preservatiu que portava amagat a les calces ha estat condemnada a dos anys de presó ferma i un de condicional. El Tribunal de Corts ha considerat que la noia tenia la intenció d’introduir producte estupefaent al Principat per destinar-lo a la venda. Segons la processada, la quantitat esmentada era per consum propi i, en aquest sentit, la defensa va subratllar que no hi havia cap indici per acusar-la del delicte major de tràfic de cocaïna.

Segons va relatar la implicada a la vista celebrada el mes passat, durant una estada a Barcelona es va trobar amb un home que va conèixer anteriorment a una festa i va acceptar una invitació per consumir cocaïna. Més tard, van concretar l’intercanvi de 20 grams del producte per 1.200 euros i van programar la transacció a la Seu d’Urgell, però el dia en qüestió el venedor es va personar amb 40 grams i l’oferta d’entregar-los a canvi de 2.000 euros, condició que la dona va acceptar. Quan va arribar a la frontera amb Espanya, va ser controlada per la policia gràcies als gossos ensinistrats.

Accés principal a la Seu de la Justícia.

Relacionat

A judici per un preservatiu amb ‘sorpresa’

També al llarg del judici, es va constatar que la processada consumia uns 6 o 7 grams de cocaïna setmanals, principalment els dissabtes i diumenges, per “evadir-se de la crisi emocional” que patia des de feia temps per problemes familiars i de feina.

La fiscalia va considerar que la voluntat de l’acusada era vendre el producte perquè “la quantitat confiscada és massa voluminosa per una persona que consumeix esporàdicament” i perquè la policia va trobar una balança al domicili, i va demanar quatre anys de presó ferma, el pagament de 4.400 euros i la comissió del vehicle personal. Per la seva part, la defensa va subratllar que no hi havia cap indici per acusar-la del delicte major de tràfic de cocaïna i que no es podien demanar quatre anys de presó ferma “per suposicions”.

Comentaris (2)

Trending