A judici per un preservatiu amb ‘sorpresa’

La fiscalia demana quatre anys de presó i el pagament d’una multa de 4.000 euros per una dona controlada el desembre de l’any passat a la frontera del riu Runer amb 40 grams de cocaïna

Va demanar 20 grams i li van portar el doble. Amb els diners suficients per adquirir la mercaderia, va acceptar l’imprevist i es va guardar el producte il·legal a les calces, però els gossos ensinistrats de la policia, durant un control rutinari a la frontera del riu Runer, van detectar la picardia de la implicada. Després d’un escorcoll del qual no van treure res, la dona va demanar paper per a eixugar-se les llàgrimes i va aprofitar per llençar a la paperera el producte -dipositat prèviament en un preservatiu-, fet que va desencadenar la constatació del delicte i la seva detenció. 

Segons ha relatat l’acusada, durant una estada a Barcelona es va trobar amb un home que va conèixer anteriorment a una festa i va acceptar una invitació per consumir cocaïna. Durant la ‘reunió’, van concretar l’intercanvi de 20 grams del producte per 1.200 euros i van programar la transacció a la Seu d’Urgell, però el dia en qüestió el venedor es va personar amb 40 grams i l’oferta d’entregar-los a canvi de 2.000 euros. Una vegada es va dur a terme la compra, l’home l’hauria recomanat ficar la ‘coca’ dins d’un preservatiu i introduir-la a les parts íntimes, però finalment, la substància tòxica es va quedar a la roba interior.

La dona consumia uns 6 o 7 grams de cocaïna, principalment els caps de setmana, per “evadir-se de la crisi emocional” que patia des de feia temps.

Al llarg del judici s’ha constatat que la dona consumia uns 6 o 7 grams de cocaïna, principalment els caps de setmana, per “evadir-se de la crisi emocional” que patia des de feia temps. En aquest sentit, l’acusada ha explicat que tenia problemes familiars, “molt estrès” al treball i una relació a distància, i que per aquests motius va començar a “pal·liar” la situació amb un consum de productes estupefaents -cocaïna i haixix- esporàdic que es va agreujar a mesura que passava el temps. De fet, assegura que era la primera vegada que adquiria una quantitat tan elevada de droga.

La fiscalia ha considerat que la voluntat de l’acusada era vendre el producte perquè “la quantitat confiscada és massa voluminosa per una persona que consumeix esporàdicament” i perquè la policia va trobar una balança al domicili. A més, s’ha tingut en compte que les declaracions d’avui en seu judicial no es corresponien amb les efectuades anteriorment per destacar que “no es té un coneixement clar dels fets en relació amb la seva addicció”.  Així doncs, ha demanat quatre anys de presó ferma, el pagament de 4.400 euros i la decomissió del vehicle personal per un delicte major per tràfic de cocaïna, un delicte menor per consum d’aquesta substància tòxica i una contravenció penal per consum d’haixix.

La defensa ha subratllat que no hi ha cap indici per acusar-la del delicte major de tràfic de cocaïna.

Per la seva part, la defensa ha explicat que les declaracions de la seva clienta, la qual va relatar a la policia que consumia menys quantitat de la que avui ha admès, es van efectuar perquè la dona coneixia als agents des de petita i li feia vergonya donar a conèixer la seva addicció. A més, ha subratllat que no hi ha cap indici per acusar-la del delicte major de tràfic de cocaïna i que no es poden demanar quatre anys de presó ferma “per suposicions”. D’altra banda, també ha demanat al tribunal que considerin la predisposició de l’acusada per rehabilitar-se, ja que s’ha sotmès a tractament psicològic i ha participat en les diferents activitats que s’organitzen al centre penitenciari. Per tot això, s’ha sol·licitat la pena d’un any de presó ferma un altre de condicional i una multa de 1.100 euros com a màxim i, respecte a la comissió del vehicle, s’ha demanat que no s’efectuï.

Comentaris

Trending