Confirmats els tres anys de presó a un acusat de traficar amb cocaïna

L’home, que després també serà expulsat del Principat, va ser descobert arran d’una forta discussió amb la seva parella, que va posar als policies sobre la pista de la seva activitat il·lícita

Imatge de vehicles policials en les immediacions de la Seu de la Justícia.
Imatge de vehicles policials en les immediacions de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

El Tribunal Superior ha confirmat els tres anys de presó imposats en primera instància per un home acusat de tràfic de cocaïna. La seva detenció es va produir arran de l’actuació de la policia, que es va personar al seu domicili després de l’avís dels veïns, que estaven escoltant una forta discussió amb la seva parella. Va ser, justament, la dona que va posar els agents sobre la pista de l’activitat il·lícita. De fet, durant la darrera vista, el processat va argumentar que qui realment venia droga era ella, acusació que els magistrats no s’han cregut.

Així doncs, l’home haurà de complir els tres anys de presó ferms que en el seu dia li va imposar el Tribunal de Corts. A banda, un cop acabada aquest primer càstig, la sentència també confirma l’expulsió de quinze anys del Principat. El tribunal entén que l’ara condemnat definitivament no té arrelament al país, malgrat que la seva mare hi viu. De fet, al domicili d’aquesta és on es va trobar un dels elements de prova: una bàscula de precisió.

La furgoneta policial entra a la seu de la Justícia amb el pres provinent de la Comella.

Relacionat

Un condemnat per tràfic acusa l’exparella de ser qui es dedicava a vendre droga

Un altre element similar es va localitzar al pis de l’acusat, juntament amb una quantitat elevada de diners en efectiu i restes de cocaïna. Aquesta droga, però, l’estaven consumint ell i la seva llavors parella en el que havia de ser una nit de passió. Tot, però, va degenerar, segons es va explicar al judici de Corts, arran que la noia descobrís en el coll de l’home un xuclet. La discussió va anar a més i els crits que se sentien van fer que els veïns alertessin la policia.

Un cop al pis, la dona no va tenir cap problema en dir alt i clar que el seu amant era un traficant de cocaïna. Això va iniciar les indagacions policials, que van acabar amb la detenció de l’home, el desembre del 2019. Des de llavors, es troba a la Comella. Al llarg de tot el procediment, l’home ha admès ser habitual consumidor de cocaïna, però no pas vendre’n. Ara bé, les explicacions sobre la possessió de dues bàscules i dels diners no han acabat de ser creïbles, almenys a l’entendre dels dos tribunals que l’han jutjat.

En la darrera vista, davant el Superior, la seva defensa va posar sobre la taula un altre argument. Bàsicament, va assegurar que qui es dedicava al tràfic era la dona, sobre les quals, entenia la lletrada, s’havia basat gran part del procés. A banda, va lamentar que no se l’havia pogut sotmetre a contradicció perquè no es va presentar al judici de primera instància.

La furgoneta policial entra a la seu de la Justícia amb el pres provinent de la Comella.

Relacionat

Un condemnat per tràfic acusa l’exparella de ser qui es dedicava a vendre droga

En cavi, la fiscalia va demanar que es refermés la pena, com així ha succeït. Per al ministeri públic, no hi ha cap dubte que “entre abril i desembre del 2000”, el processat rebia droga i la venia ràpidament. Trigava tot just entre 24 i 48 hores. També va argumentar que, declaracions de la dona a banda, hi havia un important “cabal probatori” que demostrava que “no només consumeix; també es dedica al tràfic”.

Un cotxe de policia en les immediacions de la Batllia.

Relacionat

Un xuclet que porta cap a la Comella

Comentaris

Trending