Un condemnat per tràfic acusa l’exparella de ser qui es dedicava a vendre droga

El jove, detingut el passat desembre arran d’una intervenció policial per la baralla amb la dona, està condemnat a tres anys ferms i ha recorregut la sentència de Corts davant el Superior

La furgoneta policial entra a la seu de la Justícia amb el pres provinent de la Comella.
La furgoneta policial entra a la seu de la Justícia amb el pres provinent de la Comella. G. P.

Que hi havia tràfic de drogues sembla, ara per ara, ben evident. El dubte que haurà de discernir el Superior, però, és qui n’era responsable. Per al Tribunal de Corts, el camell era el jove que des de desembre de l’any passat es troba a la Comella, després que fos detingut i acusat de vendre cocaïna per la seva parella. Per això, se’l va condemnar a tres anys. Ara, ha recorregut la sentència i ho fa acusant directament la dona de ser ella qui feia l’activitat il·lícita.

L’home va ser detingut ara fa un any. Amb la parella, havien de passar una nit de passió, alcohol i drogues incloses, fins que la cosa es va torçar. Arran de la descoberta d’un xuclet on no tocava, van iniciar una forta discussió que va fer que el propietari de la residència on vivia el jove alertés la policia. I quan els agents es van personar al pis, van descobrir la droga i, també, una important quantitat de diners en efectiu. A banda, la noia va acusar directament el processat de ser traficant.

Un cotxe de policia en les immediacions de la Batllia.

Relacionat

Un xuclet que porta cap a la Comella

La posterior investigació va permetre trobar altres elements que, a l’entendre del Tribunal de Corts, reforçarien la versió de la dona. Entre ells, dues bàscules de precisió i material per confeccionar embolcalls de droga. Tot plegat, va convèncer el Tribunal de Corts per condemnar-lo com a responsable de tràfic. Tres anys de reclusió a la Comella i, després, quinze d’expulsió.

Una imatge de l'accés principal al centre penitenciari de la Comella.

Relacionat

Condemnat per traficar amb cocaïna un home descobert arran d’una disputa de parella

Ara, l’home ha presentat recurs davant el Superior. I el principal argument per negar la seva implicació és que qui venia droga no era pas ell sinó la jove, que no pot entrar al país. La seva advocada ha argumentat durant la vista oral que “no s’ha practicat cap prova de càrrec” i que tot el cas se sustenta “només en les declaracions de la dona el dia de la detenció”, que qualifica “d’incoherents”. A banda, denuncia que “no se l’ha pogut sotmetre a contradicció perquè no es va presentar al judici”.

Per tot plegat, reclama l’absolució del seu client i, en tot cas, que se’l condemni únicament per un consum que mai ha negat. En cas que el Superior mantingui que és culpable, es demana que es redueixi la pena ferma el temps que ja porta a la presó.

La petició ha estat refusada per la fiscalia, que considera que cal refermar la sentència de primera instància. Des del ministeri públic, s’entén demostrat que “entre abril i desembre del 2000, el jove rebia droga i la venia en un termini entre 24 i 48 hores”. En la vista davant el Superior es va posar en relleu que “no hi ha només l’explicació de l’exparella sinó també tot el cabal probatori que dona solidesa al relat de fets provats: no només consumia, es dedicava al tràfic”.

Comentaris (1)

Trending