Un xuclet que porta cap a la Comella

La descoberta de la marca hauria detonat una forta discussió de parella i la policia, en intervenir, va constatar que l’home, jutjat aquest dimecres al Tribunal de Corts, es dedicava al tràfic de cocaïna

El que havia de ser una matinada de passió va acabar molt malament. Especialment per al noi. La baralla entre els dos va acabar provocant que la responsable de la residència on viva el jove truqués la policia. I quan els agents es van presentar al lloc, més enllà de la disputa de parella, van detectar, en part per les acusacions de la noia, que l’home es dedicava al tràfic de cocaïna. I tot per la descoberta, almenys segons la versió de l’advocada, d’un xuclet al coll. Ara, afronta una petició de presó de tres anys, expulsió del país a banda.

Els fets es remunten a inicis del passat desembre. Segons el que s’ha explicat la vista, l’acusat es trobava amb la seva parella a la residència escaldenca on vivia. La idea havia estat passar una nit de diversió. “Un show de sexe, drogues i de diners”, segons ha definit un dels policies que hi va intervenir. La cosa, però, es va torçar i tots dos van començar a discutir.

El detonant, segons ha indicat l’advocada, hauria estat la descoberta per part de la noia d’un xuclet al coll de la seva parella. “Les relacions eren consentides fins llavors”, ha afirmat, tot posant en relleu que les declaracions de la dona ha estat al llarg de tot el procediment d’investigació, primer, i judicial, després, contradictòries. Però van ser, justament, aquestes acusacions les que van alertar la policia que el que es van trobar a la residència anava més enllà d’una disputa conjugal.

Els fets haurien passat en una cèntrica pensió d'Escaldes.

Relacionat

Una denúncia per violència de gènere acaba amb un empresonat per tràfic de droga

I és que, alertats per la propietària de l’establiment, es van presentar allà. I es van trobar diferents elements que els van fer sospitar que allà l’home es dedicava al tràfic. Primer, les mateixes paraules de la noia, però també els diners en efectiu que es van trobar a l’habituació, més de 1.200 euros malgrat que l’acusat, en aquell moment, no treballava. També es va localitzar una bàscula de precisió. Posteriorment, a casa de la mare del processat, es va trobar una altra. Cap d’elles, ha assegurat, eren seves.

Tot s’ha de dir, les explicacions donades al judici, com ha remarcat la fiscalia, han estat “força inversemblants”. L’home ha reconegut ser un consumidor habitual de cocaïna, però ha negat ser traficant. La bàscula de la seva habitació se l’haurien deixat allà dos homes, que li haurien ofert un gram de droga a canvi de poder tallar-la i preparar les porcions per vendre al seu domicili. “En van dir que ja tornarien a agafar-la”, ha afirmat l’acusat, que des del mateix desembre es troba internat al centre penitenciari de la Comella.

El fiscal ha posat en relleu en el seu informe que els fets declarats per l’home -consum i haver ajudat a preparar embolcalls de droga-, ja serien delictius, però ha posat en relleu que la realitat va molt més enllà. Així, ha remarcat que hi ha “elements i indicis” que demostrarien que l’acusat tenia “una participació primària i directa en el tràfic de cocaïna”. Aquesta s’hauria anat produint en els mesos previs a la detenció. Per això, ha sol·licitat una pena de tres anys de presó, a banda de l’expulsió definitiva del país i 3.000 euros de multa.

L’advocada defensora ha volgut posar sobre la taula les “contradiccions” de la dona que el va acusar del tràfic. Entenia que això feia poc sostenibles les seves acusacions, fetes principalment durant les declaracions posteriors a la detenció. En aquest sentit, ha apuntat que, en no haver-se presentat a judici, no se l’ha pogut interrogar per contradir la seva versió. Per això, entenia que l’únic delicte que es pot efectivament imputar al seu patrocinat és el del consum, pel qual ha demanat una pena de tres mesos condicionals.

Comentaris

Trending