Una denúncia per violència de gènere acaba amb un empresonat per tràfic de droga

Els fets inicials haurien succeït la matinada de divendres en una pensió d’Escaldes; l’arribada de la policia va comportar la detenció dels dos implicats i posteriorment hi va haver un desplegament per aclarir la vinculació de la parella amb el món dels estupefaents

Els fets haurien passat en una cèntrica pensió d'Escaldes.
Els fets haurien passat en una cèntrica pensió d'Escaldes. ARXIU

El que havia de ser un cas de violència de genere amb un abús aparentment inclòs va acabar derivant en una batussa mútua de parella i un embolic amb cocaïna pel mig. Finalment, un dels dos integrants de la parella ha acabat empresonat per tràfic de drogues després que tots dos dormissin una nit a les cel·les del despatx central de la policia i una altra al mòdul de dones del centre penitenciari. Els fets inicials haurien tingut lloc en una pensió d’Escaldes.

La policia va haver de detenir els darrers dies una parella integrada per dos joves de 25 i 27 anys que la matinada de divendres haurien protagonitzat una batussa en una pensió d’Escaldes on, com a mínim fins llavors, feien vida conjugal. Sobre les sis del matí, el cos d’ordre hauria rebut la trucada d’una noia en què advertia que el seu company l’havia agredit i n’havia abusat. Com a mínim una patrulla policial es va traslladar al lloc des d’on s’havia fet el requeriment, al centre històric escaldenc, i després de fer les indagacions oportunes es va arribar a la conclusió que existia agressió. Però que tot plegat havia sigut mutu, recíproc. En aquest marc -el d’una doble detenció- i enmig d’un intercanvi de retrets importants en presència dels agents, la noia hauria acusat la seva parella d’estar vinculat al món de les drogues.

En una decisió poc habitual, i ja en el marc de la posada a disposició, el batlle de guàrdia va decretar l’allargament de la detenció per poder fer noves diligències i va enviar els dos arrestats a dormir a la Comella en lloc de tornar-los al despatx policial

Les fonts consultades han pogut corroborar que efectivament es va constatar, com a mínim, el consum de cocaïna. De fet, en l’habitació de l’esmentada pensió s’hi haurien localitzat restes de material i algun instrumental que seria indicador de quelcom més que un simple consum. No obstant, almenys d’entrada, no es va trobar cap quantitat d’estupefaent i els dos joves haurien passat a disposició judicial durant la jornada de dissabte. I aquí s’hauria embolicat Ia troca. La noia hauria llançat suposadament noves acusacions davant el batlle de guàrdia.

Tot plegat va comportar que el responsable judicial en qüestió ordenés la pràctica de noves diligències, com ara diferents perquisicions, per intentar aclarir si hi havia quelcom més que consum com semblava. Mentrestant, segons les fonts, el batlle va ordenar l’allargament de la detenció governativa fins a 72 hores, però en una decisió gens habitual, potser fins i tot mai donada, en lloc d’enviar novament els detinguts a les dependències policials, els va enviar a dormir, la matinada de dissabte a diumenge, al centre penitenciari.

Per qüestions relacionades amb la Covid, la parella va ser ingressada al mòdul de dones. Només a efectes de dormir i en tan què arrestats governativament parlant. Aquest diumenge, segons les fonts, hauria continuat l’interrogatori davant la Batllia de guàrdia. Finalment, es va decretar l’empresonament del noi per la seva presumpta vinculació amb el tràfic de drogues i la noia va quedar en llibertat encara que segons les fonts també se li hauria dictat alguna mesura que no ha transcendit.

Comentaris (3)

Trending