Condemnen un home per enganyar un compatriota amb el lloguer d’un pis que no era seu

La pena imposada pel Tribunal de Corts ha estat inferior a la demanda per fiscalia: un any de presó condicional i cap multa, tot i que sí que haurà de tornar els 800 euros que va cobrar en concepte d’una fiança falsa

El pis objecte del cas és a l'avinguda Carlemany 28.
El pis objecte del cas és a l'avinguda Carlemany 28. arxiu

El Tribunal de Corts ha condemnat un home que va enganyar un compatriota -tots dos eren del Perú- llogant-li un pis que li va fer creure que era el seu. En realitat, era l’habitatge en el qual vivia però, també, en règim d’arrendament. La mentida li va permetre demanar-li al conegut una fiança de 800 euros que, evidentment, no li pertocava cobrar. Ara, la Justícia el considera culpable d’un delicte d’estafa i li ha imposat un any de presó, de moment condicional.

Els fets es remunten al 2017. El processat vivia de lloguer en un pis de l’avinguda Carlemany que va oferir a la víctima de l’estafa. Li va explicar que era de la seva germana i que, si li interessava, li podia arrendar. I tots dos van pactar que suposava una renda mensual de 400 euros, però també una fiança de 800.

El pis objecte del cas és a l'avinguda Carlemany 28.

Relacionat

Enganya un compatriota fent-lo creure que li llogava un pis propi quan el tenia arrendat

Mesos després, es va descobrir l’engany. I, lògicament, va interposar denúncia. Ja no només per sentir-se estafat, sinó també per evitar que se’l pogués acusar d’haver usurpat una propietat. A la vegada, va poder formalitzar, ara sí correctament, el lloguer amb l’autèntic propietari de l’immoble, en el qual, de fet, continua vivint.

Fa unes setmanes es va fer el judici. El processat, que fa pocs mesos que ha tornat a Andorra, va admetre els fets. Es va justificar al·legant que “passava gana”, però va reconèixer que “em vaig inventar tota una història” perquè necessitava els diners. De fet, aquestes dificultats econòmiques encara les té, com la seva defensa va voler posar en relleu durant la vista oral. “No tenim res per menjar de moment”, va arribar a assegurar.

La fiscalia havia demanat una pena de dos anys de presó condicional i 3.000 euros de multa. Entenia que existia un delicte d’estafa qualificada en el marc de l’habitatge. El Tribunal de Corts ha estat més benèvol. La pena imposada ha estat només d’un any i no hi haurà cap sanció econòmica. Això sí, haurà de tornar els 800 euros al seu compatriota enganyat. Bé, de fet, només 700, ja que 100 ja es troben en dipòsit judicial.

Comentaris (1)

Trending