Tres setmanes de festa a Eivissa i el gos tancat al pis d’Anyós (fins a morir)

L’últim detingut per maltractament animal, un andorrà de 26 anys, estaria encara pendent de judici després de ser detingut el dia de Nadal

El gos va estar tres setmanes tancat en un apartament d'Anyós.
El gos va estar tres setmanes tancat en un apartament d'Anyós.
Marxar de festa i deixar el gos tancat a casa. No pas unes hores, tres setmanes ni més ni menys. Aquest hauria estat el comportament del darrer detingut per maltractament animal. El ca va acabar morint per desatenció. Per falta de beure i menjar. L’apartament on va estar reclòs va aparèixer destrossat gairebé del tot. Tot sembla indicar que malauradament va ser el gos qui en la desesperació i la bogeria que li va causar el tancament, abans de morir ho va intentar tot. Fins i tot es va menjar pràcticament tot el matalàs.

La detenció es va produir el dia de Nadal. Els responsables de l’aparthotel d’Anyós on viuria el jove andorrà de 26 anys propietari del gos haurien acabat per accedir al pis en notar coses estranyes. I s’haurien trobat amb la destrossa i amb el gos mort. Amb l’inquilí ja retornat al país s’hauria procedit a l’arrest. Segons algunes fonts, el jove, que també ha hagut d’afrontar altres citacions judicials per exemple per consum de drogues toves, hauria estat processat per maltractament animal però, segons les fonts, en aquesta ocasió no hauria estat sotmès a una ordenança penal. Per tant, estaria pendent de judici.

Les fonts coneixedores del cas han assegurat que l’home hauria estat fins a tres setmanes a Eivissa. I les tres setmanes hauria deixat el gos tancat a l’apartament d’Anyós, en un complex hoteler-turístic-esportiu-residencial. L’animal no hauria pas pogut aguantar tant, encara que no han transcendit els resultats de la necròpsia que segur que s’ha practicat al gos. 

Mobilització

La mobilització convocada per l’associació animalista Laika per al proper dia 26 també protestarà per aquest cas, encara que l’origen de tot plegat és la resolució que consideren massa tova contra l’home que, en aquell cas i en un pis a Escaldes subjecte a desnonament, hi va deixar morir dos gossos que també va deixar ‘abandonats’, sense menjar ni beure i lligats al terra de l’habitatge.

El president de Laika, Josep Mas, ha declinat “entrar en polèmiques” amb el Consell Superior de la Justícia (CSJ). L’organització va assegurar que en una reunió mantinguda amb el president de la cúpula judicial, Enric Casadevall, aquest hauria admès una mala aplicació normativa per part de la batlle que va dictar l’ordenança penal en el marc del cas d’Escaldes. El CSJ, però, va negar després aquesta circumstància. “La raó ens la donarà la manifestació del dia 26. I a partir d’aquí anirem fins on calgui, i encara amb més determinació que fins ara. No ens arrugarem. No es pot oferir cap tolerància davant els maltractadors”, ha afirmat Mas. 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending