Usuaris del transport públic exigeixen que es compleixin els aforaments i les empreses controlin

Denuncien que en hores punta, els vehicles porten molta més gent de la permesa, no hi ha el 70% vigent des d’avui sinó fins i tot més enllà del que tocaria en situació normal

Un bus de la línia d'Encamp pleníssim.
Un bus de la línia d'Encamp pleníssim.

Usuaris de línies de transport públic -especialment d’Encamp i del Pas de la Casa- denuncien l’incompliment dels aforaments i el nul, control, segons aquestes fonts, de les mesures de prevenció per intentar aturar els contagis. “Si els restaurants han de fer de policies, com és que al bus hi puja tothom i de qualsevol manera”, han denunciat alguns dels usuaris, que lamenten la situació.

En hores punta, i des de fa dies, algunes de les línies, especialment les que van a Encamp o fins i tot fins al Pas de la Casa, porten molta més gent el que seria recomanable amb la situació actual, amb els contagis novament disparats. Segons els usuaris denunciants -n’han contactat diversos amb l’Altaveu- no és que no es respecti el 70% d’aforament màxim establert a partir d’avui, que no s’estaria respectant, sinó que hi ha vehicles que en segons quins moments van molt més enllà del màxim fixat ja abans de la pandèmia. Vaja, que supera fins i tot la seva capacitat.

Però segons els usuaris contactats, no hi hauria cap mena de control. Els conductors no voldrien enfrontaments. D’aquí que es demana a les companyies o que desdoblin les línies en segons quins moments o que posin vigilància a l’interior dels vehicles perquè garanteixin el respecte als aforaments i, també, al degut ús de la mascareta, ja que hi ha usuaris que la duen baixada i això també comporta algun acarament entre passatgers.

Comentaris (12)

Trending