Transports vol que a partir de l’agost es doblin les freqüències del bus entre la Seu i Andorra

Una de les condicions que han de comportar les noves autoritzacions és que hi hagi un trajecte cada 30 minuts i no cada hora com succeeix actualment

Un autocar d'Hife a l'Estació Nacional d'Autobusos
Un autocar d'Hife a l'Estació Nacional d'Autobusos Toni Solanelles

A partir de l’1 d’agost, la línia de bus entre la Seu d’Urgell i Andorra doblarà la freqüència. De passar un cop cada hora, ho farà cada trenta minuts. És una de les condicions que es vol imposar a les empreses que facin el servei, tot tenint en compte que cal decidir qui agafa finalment el relleu de la desapareguda Montmantell. Fins ara, cal recordar és Hife qui assumeix aquests trajectes, conjuntament amb l’altra companyia que ja operava, Camino Bus.

Així ho ha explicat el secretari d’Estat de Transició Energètica, Transport i Mobilitat, David Forné, que ha apuntat que es treballa en les noves autoritzacions. La idea, però, no és simplement mantenir el que ja hi havia sinó fer un pas més en el servei. “Tindran unes noves condicions i millores”, ha comentat.

I, entre aquestes, la més destacada és la que fa referència a la freqüència de pas. Fins ara, i almenys fins al 31 de juliol, només hi ha un viatge cada hora. Per tant, suposa un inconvenient important en cas de perdre o que l’horari no acabi de quadrar amb les necessitats de l’usuari. I això es vol corregir. “Treballem en un doblat de freqüències”, ha afirmat Forné. És a dir, un trajecte cada 30 minuts. Tampoc es descarta que es pugui fer alguna correcció en la línia, com ara busos que siguin més directes i evitin algunes parades actuals.

La feina es fa conjuntament amb el nou equip de govern de la Seu d’Urgell. “Ens ha de permetre tenir un servei més acurat i que la gent s’animi cada cop més a agafar el vehicle compartit”, ha comentat el secretari d’Estat.

Més prudent ha estat a l’hora d’indicar quina companyia acabarà agafant el relleu de Montmantell. La decisió, assegura, es prendrà al juliol, a temps per arribar al final de l’autorització temporal que l’anterior executiu va concedir a Hife. En aquest sentit, Forné ha de defensar que “es va fer així pel tema sobrevingut de la fallida”. Es va voler, ha apuntat, “garantir el servei temporalment aquests tres mesos”.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending