Transport considera que s’han reduït les “anomalies” a les línies de bus

Jordi Gallardo demana un “esforç a tothom” i retreu que algunes companyies no han destinat tots els recursos disponibles a la xarxa: “tenien vehicles més grans i els han fet servir per serveis particulars”

Primer pla d'un bus, ple.
Primer pla d'un bus, ple. Toni Solanelles

Jordi Gallardo entén que, sense tenir encara, ni de bon tros, la situació que seria desitjable, els darrers dies s’ha pogut constatar una certa millora en el funcionament de les línies de bus. Així, ha apuntat que “s’han reduït anomalies”, tot i que encara queda camí a recórrer i que les pròximes setmanes, amb l’afluència turística que s’espera, seguiran sent complicades. El ministre també ha criticat que, fins al toc de fa uns dies, algunes de les companyies no estaven destinant al servei tots els recursos disponibles.

“Crec que s’han corregit situacions, però encara hi ha anomalies”, ha apuntat el titular de Presidència, Economia i Empresa que, de fet, ha volgut remarcar que setmanes com l’actual, amb el pont de la Puríssima i una notable presència de turistes i visitants al país generen més tensió a la xarxa de transport públic. I això, entén, seguirà encara un temps. Per això, ha demanat “l’esforç de tots els implicats”.

I especialment de les operadores que donen el servei, a les quals ha donat un toc d’atenció. Així, ha lamentat que algunes d’elles -sense citar-ne cap en concret- “no han abocat tots els recursos disponibles”. Així, ha apuntat que “empraven vehicles de gran capacitat per a serveis particulars i no per a les línies”, un fet que “no ajuda i no dona resposta al que està previst a l’adjudicació”.

Sobre les empreses, Gallardo ha explicat que, per ara, no han aprofitat la possibilita d’agilitzar la convalidació de permisos per a busos grans. “Crec que la majoria d’elles han pogut contractar personal que ja el tenien”, ha indicat.

A banda, ha atribuït part dels problemes que s’han viscut les setmanes precedents al “desconeixement” que alguns dels usuaris tenien. Més concretament, ha indicat que molts estudiants que tenien l’opció d’agafar el bus lliure acabaven agafant línies regulars. I això, ha apuntat, les col·lapsava. Ara, s’ha fet feina tant davant centres educatius com de les famílies per intentar que aquests alumnes facin servir l’opció específicament pensada per a ells. De fet, Gallardo entén que això és el que ha permès en part reduir el nombre d’anomalies.

Pel que fa als expedients oberts a les companyies, el ministre ha apuntat que “segueixen el seu curs”. Admet que amb certa lentitud, perquè els recursos del departament s’estan dedicant, justament a “estar al carrer” per mirar de millorar la situació. Per ara, les empreses no han rebut cap notificació, moment a partir del qual hauran d’exposar els seus arguments per intentar evitar les sancions.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending