Els temporers, sense bus gratuït

Govern no preveu ampliar la mesura a aquest col·lectiu, fet que suposaria uns 900.000 euros de cost per sis mesos, però defensa que mantindran l’opció de l’abonament mensual

Els temporers no podran tenir accés al bus gratuït.
Els temporers no podran tenir accés al bus gratuït.

Els temporers no tindran accés al bus gratuït. Almenys no pas la pròxima temporada d’hivern. Així ho ha indicat el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, que ha assegurat que, malgrat això, “no queden desemparats”, ja que tindran accés a l’abonament mensual. També ha indicat que el cost per a l’administració, si tot el col·lectiu tingués aquest transport de franc, seria de 900.000 euros per sis mesos.

Filloy ha donat aquestes explicacions responent a la pregunta formulada per la consellera general no adscrita Carine Montaner. El ministre ha recordat que, fins ara, la mesura, acotada “a les persones amb residència permanent”, ha suposat un cost per a les arques públiques de 3,7 milions. Sobre la possibilitat d’ampliar-la als temporers, ha indicat que no és pas la intenció del Govern.

“Ara bé, no podem pensar que queden desemparats perquè tenen uns abonaments a un euro al dia amb viatges il·limitats”, ha comentat. A banda, ha recordat que “molts gaudeixen de transport que els posen a disposició les seves empreses”.

Filloy ha avançat el “càlcul aproximat” que tindria estendre la mesura a tots els treballadors temporers. Uns 900.000 euros. Per tant, “una xifra considerable”. Malgrat això, ha indicat que potser hem de reflexionar de cara a les temporades vinents”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending