Govern ‘convida’ Nadal i Coopalsa a acceptar la compensació que els ofereix i seguir negociant

Jover assegura que agafar la quantitat de diners que l’administració ja reconeix no invalida que les empreses puguin emprendre accions legals mostrant la seva disconformitat

Un bus aquesta tarda pel centre d'Andorra la Vella.
Un bus aquesta tarda pel centre d'Andorra la Vella. Toni Solanelles

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, ha demanat a les empreses concessionàries de les línies nacionals de bus, Coopalsa i Nadal, que “acceptin la part de la compensació que l’administració ja ha reconegut” i que es continuï seguidament negociant en relació a l’equilibri econòmic després de la decisió unilateral de l’executiu de rebaixar l’abonament mensual fins als 30 euros. Jover ha assegurat que acceptar allò que l’administració admet no va en detriment que les companyies puguin impulsar accions en contra de l’abonat.

El camí marcat per Jover ja l’havia mostrat el ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, en més d’una reunió amb les empreses. De fet, el titular del departament de Transports hauria arribat a insinuar que l’administració estava disposada a dipositar els diners a la Batllia. El portaveu governamental no ha anat tan enllà. Ha justificat l’oferiment pel fet que “l’empresa no hagi d’assumir el desgast” o, el que és el mateix, no hagi de suportar tanta tensió de tresoreria. “Que acceptin aquesta quantitat i continuem parlant”, ha afirmat Jover en un moment en què el Govern vol fer gratuït el transport públic almenys durant una prova de sis mesos.

Un bus circulant pel centre de la capital.

Relacionat

Les empreses de bus volen la compensació per l’abonament a 30 euros abans d’aplicar-ne la gratuïtat

En aquest sentit, i defensant que la mesura seria bona, ha recordat que el Govern abonaria els 30 euros corresponents a tants títols de transport, tants abonaments, com se sol·licitessin, que seria la via per poder accedir gratuïtament al bus. Les empreses, però, han demanat que abans d’implementar aquesta mesura, que se solucioni la qüestió de les compensacions derivada de la rebaixa tarifària.

“Hi ha serrells que no estan tancats”, ha admès Jover, que ha explicat que en relació amb la negociació per la contraprestació per la rebaixa de l’abonament “el treball encara pot ser intens” i, per tant, sense trencar les converses ni condicionar futures accions, que acceptin el que se’ls està oferint, per dir-ho d’alguna manera. I això “no treu el dret de poder recórrer i exigir” el que es considera que és just.

Etiquetes

Comentaris

Trending