Eufòria continguda per l’augment de viatgers en les línies internacionals a l’estiu

La compensació per les tarifes que van entrar en vigor el setembre del 2021 s'ha de tancar en les pròximes setmanes, una vegada quadrin les agendes d’Autocars Nadal i l'executiu

Autobusos del servei internacional Direct Bus.
Autobusos del servei internacional Direct Bus. Direct Bus

Bones notícies pel Direct Bus i Autocars Nadal que han vist com aquest estiu ha augmentat la seva demanda. Un increment que, a hores d'ara, està fent plantejar als seus gestors mirar si és possible ampliar les freqüències. Sobre la taula, però, també hi ha el tema de tancar el tema de les compensacions per les noves tarifes del transport públic i que, fins ara, no s'ha produït, a diferència de Coopalsa, per un problema d'agenda.

L’estiu està sent “molt bo, millor que l’any passat”, sense quantoificar la quantitat. Així ho ha assegurat el director general d’autocars Nadal, Bartumeu Gabriel, referint-se al Direct Bus que uneix Andorra i Barcelona. El moviment ha estat més important que altres anys, però, “de forma prudent”, s’està mantenint les vuit freqüències diàries i ara s'està a l'espera del final de l'estiu per valorar les dades i mirar si es pot ampliar el servei.

Sobre la taula, sempre que els números confirmin que sigui viable, hi ha tres opcions. La primera d’elles seria ampliar el nombre de freqüències en funció dels horaris que més demanda tenen; un reforç en moments puntuals, com el que s’ha anat fent els divendres i diumenges “perquè ningú es quedés a terra”; o un mixt de les dues anteriors.

La demanda dels darrers dies de l’estiu, la inflació i l’evolució dels preus dels carburants seran factors que acabaran de decidir el futur més a curt termini, com a mitjà, del nombre de trajectes del Direct Bus.

L’AGENDA ENREDEREIX L’ACORD

Fa uns dies que s'anunciava l'acord entre coopalsa i Govern, però no amb Nadal, pel que fa a les compensacions per les tarifes que van entrar en vigor l'1 de setembre de l'any passat. "Ha estat una qüestió d'agenda", ha assegurat Gabriel, que ha afegit que, si no hi ha cap contratemps, s'hauria de resoldre una vegada tots els efectius estiguin disponibles després de l'estiu.

Etiquetes

Comentaris

Trending