Espanya ‘rescata’ Air Nostrum amb una injecció de 111 milions d’euros

La companyia que opera el vol que enllaça Madrid i la Seu pateix fortament les conseqüències de la pandèmia

L'avió que va fer el vol inaugural entre Madrid i la Seu.
L'avió que va fer el vol inaugural entre Madrid i la Seu. ARXIU

Enmig de les crítiques, al Principat, a Air Nostrum dels usuaris del vol que enllaça Madrid i la Seu -sempre que no s’hagi de desviar a Alguaire-, el govern espanyol, a través de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) ha hagut de rescatar la companyia basada a València injectant-li fins a 111 milions d’euros que es canalitzaran a través d’un préstec participatiu. Air Nostrum, per a qui l’enllaç entre la capital espanyola i la de l’Alt Urgell és el menys important dels problemes que té, continua sense donar explicacions en relació a les desviacions.

La filial d’Iberia hauria estat fortament impactada per la crisi econòmica derivada de la pandèmia. Els 111 milions d’euros injectats per Espanya procedeixen del fons de suport a la solvència d’empreses estratègiques. Es considera que Air Nostrum du a terme un servei públic ineludible i després d’analitzar la petició feta per la companyia, que al 2020 va veure caure les seves vendes un 40%, s’ha concedit l’ajut.

Un avió d'Air Nostrum a l'aeroport de la Seu.

Relacionat

Air Nostrum: entre les motivacions tècniques ‘obsoletes’ i la possible rebequeria

La SEPI hauria adoptat la decisió d’autoritzar la injecció dinerària a Air Nostrum després d’un exhaustiu i rigorós procés d’anàlisi de la situació econòmica i jurídica de l’empresa, de l’impacte sofert per la crisi sanitària i posteriorment econòmica i pel pla de viabilitat presentat per la companyia, que també hauria hagut d’aportar garanties que podrà retornar el suport financer públic temporal.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending