Les companyies deixen en mans dels experts la compensació per l’allargament de la gratuïtat

Celebren el canvi de tarannà dels nous dirigents del departament de Transports i esperen una proposta concreta per veure si cal incrementar el preu d’1,31 euros per viatge realitzat

Dos busos esperant a una parada.
Dos busos esperant a una parada.

Autocars Nadal i Coopalsa veuen amb bons ulls la continuïtat de l’abonament gratuït per als residents fins al 2027, com a mínim. Ara bé, cal entaular negociacions per tractar la compensació que l’executiu els ha d’abonar, tenint en compte que des del febrer està establert un preu d’1,31 euros per viatge realitzat. Cap de les dues han volgut transmetre si cal o no augmentar el preu i ho deixen en mans dels experts.

Les converses, segons ha explicat el gerent d’Autocars Nadal, Bartumeu Gabriel, ja s’han iniciat entre els experts del Govern i el de cada empresa concessionària de les línies de transport públic de viatgers. Recorda que “el moment actual no té res a veure vers del quant vam guanyar la concessió, tenint en compte que el pla de negoci el vam fer en unes altres condicions”. Des del passat 1 de febrer, l’executiu va canviar les condicions de compensació i va establir que abonaria 1,31 euros per cada viatge realitzat. En aquest sentit, diu que “cal fer una anàlisi global perquè en el seu moment hi havia tota una sèrie d’abonaments i el preu del bitllet senil d’1,90 euros és esporàdic”. El que sí ha reclamant és que hi hagi una visió a més llarg termini “perquè caldrà veure com van aquests quatre anys i hem de saber si la gratuïtat serà permanent”.

Un autobús del transport públic.

Relacionat

La gratuïtat del transport públic està garantida durant els pròxims quatre anys

Per la seva banda, el gerent de Coopalsa, Gabriel Dallerès, apunta en la mateixa direcció per tal “de buscar una entesa que es tradueixi a la realitat de la situació”. Malgrat l’inici de les converses, estan a l’espera d’una proposta concerta amb una fórmula que garanteixi l’equilibri. Recorda que “una concessió és una cosa viva, però que està subjecta a canvis derivats de les necessitats de la població”.

Tant Bartumeu Gabriel com Gabriel Dallerès han destacat el canvi de tarannà que hi ha al departament de Transports amb el nou Govern. Celebren que se’ls informés abans de la decisió de mantenir la gratuïtat, fet que “amb l’anterior executiu això no passava i ens n’assabentàvem per la premsa”.

Comentaris

Trending