Una comissió trilateral decidirà com compensar les companyies de busos per la davallada tarifària

Dos representants de Govern i dos més de les dues empreses que tenen adjudicades les línies del transport de viatgers es reuniran per primera vegada dilluns per intentar posar-se d’acord

Busos aparcats a l'Estació Nacional.
Busos aparcats a l'Estació Nacional. Toni Solanelles

Després de setmanes d’estira-i-arronses, i de l’administració donant llargues i guanyant temps, finalment dilluns es reunirà per primer cop una comissió trilateral (Govern, Coopalsa i Nadal-Julià) encarada a trobar la fórmula per compensar les companyies que assumeixen les línies del transport públic de viatgers, després que al setembre passat entressin en vigor les noves tarifes, amb una reducció molt substancial decidida de forma unilateral per l’administració.

En sengles compareixences, tant Nadal com especialment Coopalsa, que és la companyia més afectada, van posar el crit al cel per les pèrdues que estan suportant. De fet, l’empresa que configuren Cooperativa Interurbana i Alsa va arribar a advertir que sense compensacions s’estava posant en greu risc la viabilitat de la societat. Les companyies consideraven que havia de ser molt senzill concloure quina era la pèrdua soferta per la rebaixa de tarifes. Però el Govern no ho veia així.

Gabriel Dallerès durant la compareixença d'aquest matí.

Relacionat

​Coopalsa avisa que està en risc de fallida si Govern no compensa la rebaixa del preu de l’abonament

D’aquí que a fi de fixar els criteris per a la metodologia de càlcul de les compensacions per pal·liar la davallada d’ingressos per les companyies derivada de l’aplicació dels nous preus, s’ha impulsat una comissió de treball integrada per dos membres designats per cadascuna de les companyies i dos membres designats per part del Govern. Aquest grup de treball té fixada la primera d’un seguit de reunions el dilluns dia 24 de gener.

Busos de Nadal estacionats a la seva seu central aquest matí.

Relacionat

Nadal també admet diferències de càlcul amb Govern per compensar la davallada en les tarifes de bus

En un comunicat, el Govern deixa clar que en virtut dels respectius contractes, el Govern pot impulsar reduccions tarifàries tot compensant les companyies adjudicatàries. I aquesta és la mare dels ous, la compensació. I l’administració tiba la corda, entre altres coses, perquè la liquiditat de què gaudeix no és sobrera.

Comentaris (1)

Trending