S’ultimen els treballs per obrir la plataforma entre la Plaça del Poble i el carrer de la Vall

Si les darreres previsions no fallen, la passarel·la Rosa Ferrer hauria de ser transitable a partir del cap de setmana

Treballs per aplicar el producte antilliscant al terra de la plataforma.
Treballs per aplicar el producte antilliscant al terra de la plataforma. Toni Solanelles

Si les darreres previsions amb què treballa el ministeri d’Ordenament Territorial no fallen, la passarel·la que pren el nom de la malaurada política andorrana -consellera general, cònsol i ministra- Rosa Ferrer podria entrar en servei aquest cap de setmana mateix. Hores d’ara s’estan ultimant els treballs previs a l’obertura de la plataforma, uns treballs que s’han endarrerit pel fred i altres imponderables, atès que la intenció era que el vial fos transitable abans de Nadal.

L’enllaç entre la Plaça del Poble i el carrer de la Vall, al nucli antic d’Andorra la Vella, se sosté per una sola columna enclavada al carrer Doctor Vilanova. La passarel·la és un destacat treball d’enginyeria d’uns 25 metres de llargada encorbats i uns quatre d’amplada. La part principal de l’obra fa molts dies que està acabada. Però hi ha un parell de qüestions concretes que s’havien d’acabar de resoldre.

WhatsApp Image 2021 01 26 at 18.47.48
La passarel·la vista des del xamfrà entre el carrer Doctor Vilanova i Prat de la Creu just al costat de l'edifici de Govern. Toni Solanelles

Una és el vidre que s’ha de col·locar en l’espai central de la plataforma i que farà que, en certa manera, tingui una pinzellada panoràmica. L’altre element que quedava pendent i en el qual s’hi està treballant és en l’aplicació al terra d’un material similar a la pintura per tal de convertir-lo en antilliscant. Aquest procés en concret no es va poder fer quan corresponia per una qüestió climàtica, de temperatures massa baixes. S’espera resoldre-ho tot plegat divendres i que el cap de setmana la passarel·la ja sigui transitable.

Comentaris (1)

Trending