Encariment de l’ampliació de l’escola andorrana de Santa Coloma

El ministeri d’Ordenament ha autoritzat incrementat el pressupost pel qual inicialment es va adjudicar el projecte, de 7,12 milions, en prop de 250.000 euros més

L'escola andorrana de segona ensenyança a Santa Coloma.
L'escola andorrana de segona ensenyança a Santa Coloma. Comú d'Andorra la Vella

L’ampliació de l’escola andorrana de Santa Coloma sortirà més cara del que inicialment es preveia. Prop de 250.000 euros més, que se sumaran als més de set pels quals van ser adjudicats els treballs ara fa dos anys. El Govern ha autoritzat aquest sobrecost, ja que s’entén que entra en els supòsits previstos a la llei.

El Govern va encarregar els treballs d’ampliació del centre educatiu el juny de l’any 2018. El concurs el va guanyar la unió temporal d’empreses formada per Copsa i per Locubsa. En aquell moment, el preu del projecte ascendia a 7,12 milions d’euros i hi havia un termini per finalitzar-lo de 28 mesos, contant que la part més grossa dels treballs es farien aprofitant els períodes de vacances escolars.

Les millores hidràuliques al Valira al seu pas pel costat de la carretera de Fontaneda també veuen increment el seu cost en 52.000 euros

Aquest dimecres, el BOPA ha publicat un edicte mitjançant el qual el ministeri d’Ordenament Territorial autoritza el que, tècnicament, es coneix com una ampliació de contracte. És a dir, un suplement al cost inicialment pactat, que entra dins dels supòsits previstos a la Llei de contractació pública. Aquest sobrecost es xifra en 247.500 euros.

No és l’única obra que acabarà costant més cara del que s’havia previst en un principi. El ministeri també ha autoritzat una altra ampliació de contracte pel que fa a les millores hidràuliques al Valira que s’estan fent amb la zona de l’encreuament amb la carretera secundària de Fontaneda.

En aquest cas, el projecte es va adjudicar a Progec per un valor de 2,74 milions d’euros. El sobrecost, en aquest cas, ascendeix a prop de 52.000 euros.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending