La CASS es mostra oberta a vendre el terreny on hi ha bastida l’antiga clínica Santa Coloma

El Fons de Reserva de Jubilació recorda que té el mandat de treure el màxim rendiment dels seus béns i que, justament, per la parcel·la del carrer Gil Torres no en veu ni un euro

Rètol de la CASS a la façana de la parapública.
Rètol de la CASS a la façana de la parapública. Toni Solanelles

La Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) ha admès que el Fons de Reserva de Jubilació (FRJ), un òrgan amb certa independència però estretament lligat a la parapública, està obert a negociar la venda del terreny on està bastida l’antiga clínica Santa Coloma. De moment, però, tot plegat és molt incipient. El Govern estaria interessat en adquirir el solar, com va avançar aquest dilluns al Consell General el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy.

Fonts de la CASS han assegura que “és cert que el Govern s’ha adreçat al fons i s’han iniciat unes converses encara preliminars per valorar si l’executiu podria adquirir els terrenys”. La voluntat de l’administració general és construir pisos de preus assequibles en aquella zona que, per sort o desgràcia, forma part d’un dels pols més ‘deprimits’, almenys, d’Andorra la Vella i, a més, està situada en un indret amb risc d’arrossegalls.

L'antiga clínica de Santa Coloma.

Relacionat

Govern negocia per convertir l'antiga clínica de Santa Coloma en pisos de preu assequible

“El FRJ s’ha mostrat obert a parlar-ne”, han reconegut les fonts consultades, que han recordat que el fons “té com a responsabilitat treure el millor rendiment possible dels actius que té i gestiona, i avui no està traient cap rendiment d’aquest terreny”. Més encara, l’edifici que havia acollit l’equipament sanitari antecessor de l’actual hospital amenaça ruïna i s’hauria d’enderrocar. De fet, la CASS preveia fer-ho, almenys en part, amb diners dels assalariats.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending