Govern negocia per convertir l'antiga clínica de Santa Coloma en pisos de preu assequible

La problemàtica de l'habitatge torna a enfrontar el PS i la majoria amb Pere López acusant Espot de governar per aquells que més tenen i Filloy defensant les mesures que s'han adoptat

Comentaris

L'antiga clínica de Santa Coloma.
L'antiga clínica de Santa Coloma.

El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy ha anunciat que el Govern manté converses amb el Fons de Reserva de Jubilació de la CASS per convertir l'antiga clínica de Santa Coloma en pisos de preu assequible. Filloy ho ha comentat durant el debat de les reserves d'esmena del PS al pressupost 2022. La problemàtica de l'habitatge ha tornat a enfrontar al PS amb la majoria parlamentària, en aquest cas amb Liberals, i amb Govern.

El president del grup socialdemòcrata, Pere López ha acusat al Govern d'estar desconnectat de la realitat i ha demanat a, Xavier Espot que sigui "el cap de Goven de tots i no dels que més tenen". El PS és més partidari de potenciar la construcció d'habitatges socials i no de tirar endavant  el recinte multifuncional. Amb el pressupost d'aquesta infraestructura, López diu que es podrien construir uns 400 pisos. Tan Marc Magallón, des del grup liberal, com el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy han coincidit en assenyalar que el multifuncional és necessari per un país turístic com Andorra.

El ministre ha fet un recordatori de les mesures impulsades per Govern com l'oficina d'habitatge, el programa d'emancipació de joves que ha arribat a 55 persones, la pròrroga dels contractes de lloguer que ha beneficiat, segons Filloy, a un 70% dels llogaters, i ha dit que l'estímul del mercat ha fet que es possessin en circulació uns 500 pisos.

López ha subratllat que a les enquestes del Centre de Recerca Sociològica (CRES) la preocupació per l'habitatge ha passat del 33 al 47% i ha acusat al Govern de fer polítiques ultraliberals destinades als inversos estrangers a la qual cosa, Magallón ha replicat assegurant que l'únic que vol el socialdemòcrata era "treure rèdit polític".

 

Comentaris (13)

Trending