Els bombers alerten del perill alt d'incendi forestal al centre i al sud

A la resta del país el nivell serà moderat aquest cap setmana i la previsió anuncia pluges de cara a la setmana vinent

Mapa del risc d'incendi forestal.
Mapa del risc d'incendi forestal. Bombers d'Andorra

Els bombers han alertat del perill alt d'incendi al sud i al centre del país durant aquest cap de setmana. A la resta del país serà moderat. L'augment de les temperatures i les minses preciptacions dels darrers dies han estat determinants per arribar al nivell de 3 sobre 5 a part del territori. L'anunci té en compte el fet que durant el cap de setmana és quan es fan més activitat a la muntanya i cal ser prudent.

La situació de perill es mantindrà almenys fins dilluns ja que la previsió meteorològica anuncia una baixada de temperatures i l'arribada de precipitacions. El perill d'incendis forestals es determina  per un lloc i moment determinat, a partir de dades d'estacions meteorològiques.

Tot i que aquest sistema està pensat per determinar el perill d'incendi en boscos on predominen els combustibles de coníferes, s'ha demostrat efectiu per determinar el perill d'incendi en boscos amb diversos tipus de combustibles. Actualment, aquest sistema s'utilitza per avaluar el perill d'incendis de països com Canadà, Austràlia o Nova Zelanda.

Comentaris

Trending