Tretze anys després de l’accident mortal al túnel del Dos Valires encara es demanen diligències

El Tribunal de Corts hauria de resoldre les qüestions prèvies plantejades abans de l’inici de la vista oral per la representació lletrada de l’empresa RMD Kwikform, responsable del disseny i construcció de l’estructura metàl·lica que es va enfonsar matant cinc operaris

Operaris entre altres d'RMD observant l'estructura enfonsada aquell fatídic 7 de novembre del 2009.
Operaris entre altres d'RMD observant l'estructura enfonsada aquell fatídic 7 de novembre del 2009. ARXIU

Tretze anys després de l’accident laboral mortal que hi va haver al pont llavors en construcció del túnel del Dos Valires encara no hi ha data per jutjar la desena de processats als quals, amb diferent nivell, s’atribueix la responsabilitat de l’esfondrament d’una estructura que va colgar cinc vides humanes un 7 de novembre. En aquest cas, del 2009, un dissabte gèlid i amb neu. Hores d’ara, el Tribunal de Corts continua pendent de resoldre les qüestions prèvies a l’inici de la vista oral plantejades essencialment pels representants de l’empresa multinacional RMD Kwikform.

Sis empleats que en el moment dels fets tenien diversos càrrecs en l’empresa que va dissenyar i muntar l’estructura des de la qual s’havia d’injectar i, de fet, s’estava injectant el formigó que acabaria donant forma a la base de la plataforma d’enllaços viaris del túnel del Dos Valires estan processats. Sobre ells, segons la investigació que es va tancar fa més de tres anys, recau la principal responsabilitat presumpta dels fets. També hi ha processats tres responsables de la unió temporal d’empreses (UTE) que participava en la construcció de la infraestructura, i els dos arquitectes que n’assumien la direcció facultativa.

L’estructura metàl·lica va cedir per causes que durant el judici que continua sense data s’hauran d’acabar de determinar i cinc dels obrers de la constructora que estaven en aquells moments sobre la plataforma treballant en el formigonat van morir, essent el rescat dels seus cossos ja sense vida força complicat. Hores d’ara, tretze anys i un drama després, el que sí que està resolt és la qüestió de la indemnització, de les compensacions per les morts als familiars de les víctimes.

L'accident es va produir el 7 de novembre del 2009, un dissabte molt fred a mig matí.

Relacionat

El judici per l’accident laboral mortal al túnel dels Dos Valires es manté als llimbs deu anys després

Va costar més o menys, hi va haver negociacions més o menys llargues i tenses, però amb el pas del temps es va aconseguir un acord extrajudicial amb totes les persones que tenien dret a una indemnització econòmica per la luctuosa pèrdua d’un familiar. L’asseguradora de la constructora va assumir els costos. I és clar que ara està a l’espera de com s’assenyalen definitivament les responsabilitats, si mai es determinen, per després rescabalar-se actuant contra qui pertoqui i la sentència ferma definitiva dicti.

Mentrestant, les peticions que al seu dia es van fer per anul·lar la investigació que s’havia fet o les diligències que RMD creu que s’haurien d’haver fet i el Tribunal de Corts encara no ha acabat confirmant si són escaients o no manté la vista en l’aire. De fet, i arran d’algunes de les peticions formulades per la multinacional de les estructures, els organismes judicials van sol·licitar fa pocs mesos més documentació tècnica a la constructora. Vaja, que els dubtes, almenys suposats, i els serrells solts continuen. I sembla que continuaran. Com si a ningú li convingués o li importés massa, una vegada indemnitzats els familiars dels finats, que s’acabi aclarint que fa passar aquell fred dissabte 7 de novembre del 2009.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending