Tres empresonats per agredir a cops de peu un home estès a terra a la plaça de les Arcades

El batlle de guàrdia ha tingut en compte el dany que es preveia inicialment que hauria sofert la víctima, i que ha estat inferior amb les hores i, especialment, l’extens currículum dels tres detinguts per un baralla que va tenir lloc la matinada de dilluns

Cotxes policials en les immediacions de la Seu de la Justícia.
Cotxes policials en les immediacions de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Tres homes d’extens currículum delictiu han ingressat provisionalment a la presó aquesta tarda arran de la detenció de què van ser objecte durant la jornada de dilluns després d’una baralla que hi va haver de matinada a la zona de la plaça de les Arcades, a Andorra la Vella, just a l’exterior d’un local d’oci nocturn d’aquell indret. El ‘full de serveis’ dels detinguts, la superioritat que presentaven respecte la víctima i les lesions que inicialment es pensava que hauria sofert l’agredit haurien estat elements clau perquè el batlle de guàrdia hagi enviat els arrestats a la Comella.

Els fets van ocórrer vers les 2 de la matinada de diumenge a dilluns a l’esmentada zona de la capital. En el marc d’una batussa, els tres detinguts es van enfrontar a un quart home. Tots quatre -dos d’ells germans- són sobradament coneguts del servei d’ordre. Els tres detinguts van aprofitar que la víctima, que tot sovint provoca més d’un aldarull, especialment quan està sota els efectes de l’alcohol, pel nucli antic d’Andorra la Vella, va caure a terra. En aquell moment es van abraonar sobre l’home, en clara inferioritat, per colpejar-lo amb els peus de manera força violenta.

Les detencions, però, no es van produir de forma immediata. Identificats d’entrada els agressors, a un d’ells se’l va anar a cercar tot seguit. D’entrada no se’l va trobar, però agents de la policia van fer un control del domicili on viu un d’ells i se’l va detenir al cap de menys de dues hores de la batussa. Els altres dos van anar a ser cercats també allà on viuen l’endemà, ja ben entrat el dilluns. Inicialment semblava que l’agredit en tindria per un parell de dies d’observació hospitalària. Però no va ser per tant.

Amb tot, i davant l’elevat nivell de reincidència i altres circumstàncies esmentades que van envoltar el cas, el batlle ha decidit a primera hora d’aquesta tarda enviar els tres arrestats cap al centre penitenciari. Els acusa d’un delicte de lesions inicialment del tipus agreujat, el que implica que és un delicte major. Però sí al final les ferides sofertes per la víctima són poc rellevants és possible que en pocs dies els tres homes, si ho sol·liciten, surtin en llibertat provisional o fins i tot siguin objecte d’un judici ràpid condemnatori que també els permeti deixar la presó.

Comentaris (1)

Trending