Sacrificats els dos gossos que van atacar un resident andorrà a Sant Pere Pescador

La víctima de les mossegades, que es recupera favorablement al seu domicili del Principat, ja ha formalitzat la denúncia davant els mossos i espera que les indagacions avancin i el titular dels cans assumeixi la seva responsabilitat

Una vista de Sant Pere Pescador amb el Fluvià com a protagonista.
Una vista de Sant Pere Pescador amb el Fluvià com a protagonista. ARXIU

Si no hi ha hagut cap alteració documental, i no es compta pas que així hagi hagut de ser, els dos gossos que fa quinze dies van atacar virulentament un resident andorrà que feia estada a Sant Pere Pescador, a l’Empordà, han estat sacrificats seguint les recomanacions veterinàries i atenent al fet que era la segona vegada que mossegaven de forma greu persones. El jove víctima de l’atac continua recuperant-se favorablement en el seu domicili del Principat després d’haver de rebre vàries desenes de punts de sutura per diferents parts de tot el cos.

El lliurament dels certificats que avalats per un veterinari degudament col·legiat a Catalunya confirmen el sacrifici dels animals -un pastor alemany i un mastí de malinois que havien estat recuperats d’una gossera fa un temps ja amb l’etiqueta de potencialment perillosos i que al maig ja van protagonitzar un altre atac, en aquella ocasió a Cadaqués- s’han dut a terme en el marc d’un cas que està sota investigació policial. De fet, i després d’un notable estira-i-arronsa amb els mossos d’esquadra, el jove víctima de les queixalades va formalitzar aquest dilluns a la comissaria de la Seu la denúncia que restava pendent.

El jove va haver de ser traslladat a l'hospital de Figueres.

Relacionat

Greu atac a mossegades de dos gossos a un resident mentre feia fúting a l’Empordà

Segons que ha pogut saber l’Altaveu, després d’una deixadesa inicial, una vegada va transcendir l’atac als mitjans de comunicació, la policia catalana es va posar les piles i des de la comissaria de l’Escala, després d’unes primeres gestions a Roses, es va començar a moure el cas que inicialment havia comandat tímidament la policia local de Sant Pere Pescador. De fet, la parella de l’atacat, el mateix dia 6 de juliol, quan van passar els fets, va comunicar-se amb els mossos per posar-los en coneixement dels fets i va advertir que no es podien desplaçar físicament a la comissaria atès que l’atacat havia d’estar en observació hospitalària (a Figueres, on el van cosir tres facultatius) i després es traslladaria a Andorra per seguir sota atenció mèdica.

L’afectat i la seva parella estan disposats a arribar fins al final i a fer que el propietari dels animals. Els mossos de la Seu, on s’ha formalitzat la denúncia, ja haurien advertit a la parella que el procés serà lent però que tirarà endavant

Finalment, i en un canvi respecte de l’actitud inicial, els mossos van accedir a facilitar la feina al jove resident andorrà i li van permetre que pogués fer la denúncia a la Seu, sense haver-se de desplaçar novament a l’Empordà, on la família té una segona residència i on és segur que més aviat o més tard aquest mateix estiu tornaran encara que el jove ha d’anar amb molta cura perquè encara porta moltes seqüeles arran de les greus queixalades sofertes, que a punt van estar de costar-li la vida. I és que una de les mossegades, a l’engonal, va quedar a poca distància de l’aorta.

L’afectat i la seva parella estan disposats a arribar fins al final i a fer que el propietari dels animals, un home d’uns quaranta anys originari de Barcelona que resideix a Cadaqués i que va ‘refugiar’ després del primer atac del maig els gossos en una parcel·la de Sant Pere Pescador en les immediacions de la urbanització Bon Relax on té la segona residència la família política del noi mossegat, assumeixi les responsabilitats del tipus que siguin que li pertoquin. Per ara, més enllà d’assegurar que té una pòlissa d’assegurances -que els afectats no han vist- i d’acceptar el sacrifici dels animals no hauria mostrat cap voluntat de res.

Els mossos de la Seu ja haurien advertit a la parella que el procés serà lent però que tirarà endavant. Inicialment des de l’Empordà s’havia pronosticat un arxiu de la causa, però els policies de la capital de l’Alt Urgell van tranquil·litzar els joves, d’una trentena d’anys, deixant-los clar que en haver un propietari evident i localitzat l’acció que s’escaigui comportarà els efectes conseqüents. Els afectats també tenen el cas en mans d’advocats, que ja estan intervenint.

Una imatge aèria de la zona on van passar els fets, al camí que voreja el riu a l'altura de l'illeta que queda enmig del Fluvià.

Relacionat

“Si no hi hagués hagut el riu, no estaria aquí”

No només això. Arran de les greus ferides sofertes pel noi -en braços, cames, esquena, engonal i glutis- producte d’unes mossegades que van obligar el jove fins i tot a llançar-se al riu Fluvià, que transcorre a tocar del camí per on havia sortit a fer fúting la tarda dels fets hi va haver una important mobilització en l’urbanització Bon Relax esmentada. I és que es tracta d’una zona de Sant Pere Pescador per on passen moltes famílies, on moltes persones van a fer esport i molts infants, tot sols, circulen amb bicicleta.

El cas va portar molt temor allí. Dos dies abans, de fet, la policia local de la localitat empordanesa ja havien hagut de ‘reduir’ els animals, que ja campaven sols per la zona. Com a mínim el dia que van acabar mossegant el jove resident al Principat, que de moment teletreballa des de casa perquè encara no està en condicions de poder operar des del lloc de feina, els dos gossos van gratar la terra del terreny on estaven tancats i van poder salvar la reixa del recinte passant-la per sota.

Etiquetes

Comentaris (21)

Trending