Quatre detinguts per una batussa a cops d’ampolles trencades al nucli antic d’Andorra la Vella

L’altercat ha succeït poc abans de la mitjanit passada i ha tingut l’origen en les diferències sorgides entre dos grups -una desena de persones- arran del pas d’un vehicle pel carrer de la Vall; alguns dels participants han patit ferides sagnants degut a l’ús d’objectes contundents

Una imatge del carrer de la Vall aquest migdia.
Una imatge del carrer de la Vall aquest migdia. Toni Solanelles

Quatre persones -tres homes i una dona- han estat detinguts aquesta mitjanit passada arran d’una batussa que hi ha hagut al carrer de la Vall, al nucli antic d’Andorra la Vella, i que ha implicat una desena de persones. L’altercat, arran del qual alguns dels participants han sofert ferides sagnants, hauria tingut el seu origen en les diferències sorgides arran del pas d’un vehicle per l’esmentat carrer, estret com és ben sabut. Dels retrets verbals s’hauria passat als cops i a l’ús d’elements tallants com ampolles de vidres trencades.

Veïns de la zona van alertar la policia i fins i tot alguns d’ells directament als bombers en veure que hi havia ferits poc abans de 2/4 de 12 de la nit d’aquest dimecres. L’alerta era que hi havia una batussa considerable a la zona de la plaça Príncep Benlloch, en les immediacions del comú d’Andorra la Vella. Però quan les patrulles van arribar a lloc, van veure que l’incident s’estava produint al carrer de la Vall, uns metres més enllà en direcció a Casa de la Vall. Els agents van haver de cridar l’alto i mobilitzar sanitaris dels bombers perquè es fessin càrrec de les persones ferides.

Arran del pas del vehicle per aquell carrer i de l’intercanvi de retrets que hi va haver va començar una mena de baralla entre dos grups. Els que anaven a peu pel carrer i els que circulaven en el cotxe. L’enfrontament va passar a les mans i uns i altres s’haurien fet valdre de qualsevol objecte que van trobar ja fos dins el cotxe o fora a la via pública -en una zona amb diversos locals de restauració- per agredir-se de manera força contundent.

Els policies van haver de parar la situació i fetes les indagacions pertinents, van acabar detenint quatre dels participants en l’altercat. Entre els arrestats hi ha persones d’un grup i de l’altre. Tots haurien donat positiu penal -més de 0,8 grams d’alcohol per litre de sang- en el control d’alcoholèmia que se’ls va fer per tenir elements per avaluar el cas. Tots anaven, doncs, poc o molt passats de voltes.

Els dos detinguts als quals se’ls atribueix més infraccions -delictes contra la seguretat col·lectiva, la integritat física i la llibertat- són dos andorrans de 36 i 38 anys. La dona detinguda, a la qual se li atribuirien delictes contra la integritat física i la seguretat col·lectiva, és resident i té 36 anys. Finalment, el quart arrestat és un jove de nacionalitat andorrana i 21 anys que suposadament només hauria donat alguns cops atès que sols se li atribueix un delicte contra la integritat física. Tots estan pendents de passar a disposició judicial.

Comentaris (2)

Trending